Καταρρέει η τουρκική οικονομία

DW: Είναι επίσημο, καταρρέει η τουρκική οικονομία


Το οικονομικό θαύμα της προηγούμενης δεκαετίας φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν για την Τουρκία, η οποία πλέον έχει να κάνει με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, απόρροια των
τελευταίων γεγονότων.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν το τελευταίο διάστημα με δημοσιεύματά τους μεγάλα διεθνή πρακτορεία, διαπιστώνοντας καθίζηση της τουρκικής οικονομίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Deutsche Welle η οποία προειδοποιεί πως η γειτονική χώρα δύσκολα θα ανακάμψει γρήγορα από αυτήν την νέα οικονομική κρίση, η οποία ως επί το πλείστον προκλήθηκε από τα τελευταία χτυπήματα.
"Οι δουλειές έχουν μειωθεί δραματικά. Αν συγκρίνω με πέρυσι διαπιστώνω μείωση που αγγίζει, σύμφωνα με συντηρητική προσέγγιση, το 80% ή ακόμα και το 90%", υποστηρίζει ένας Τούρκος επαγγελματίας από την Κωνσταντινούπολη, οι δηλώσεις του οποίου φιλοξενούνται στο γερμανικό πρακτορείο.
Επίσης διαπιστώνεται πως η ζημιά από τον τουρισμό δεν είναι όσο μικρή είχε αρχικά αποτιμηθεί, από τη στιγμή ειδικά που το 13% του ΑΕΠ προέρχεται από έσοδα στον συγκεκριμένο κλάδο. Τα επίσημα στοιχεία θέλουν τον τουριστικό κλάδο για το 2016 να συρρικνώνεται κατά 40%






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις