Είχε μπει ως πρόσφυγας στη Γερμανία ο δράστης...!!!

Το φορτηγό του τρόμου στο Βερολίνο - Είχε μπει ως πρόσφυγας στη Γερμανία ο δράστης


Συναγερμός έχει σημάνει από το βράδυ της Δευτέρας στη Γερμανία, μετά το μακελειό στο Βερολίνο, όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά με ταχύτητα πάνω από 60 χλμ/ώρα, με
αποτέλεσμα 12 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και ακόμη 48 να τραυματιστούν, τα περισσότερα εκ των οποίων σοβαρά. Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία Breitscheidplatz, ένα από τα πολυσύχναστα σημεία του Βερολίνου ιδιαίτερα αυτήν την εποχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το φορτηγό με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε πάνω στο πλήθος μέχρι να ανακοπεί η πορεία του από ένα δέντρο. Είχε προλάβει να διανύσει μία απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων μέχρι
να ακινητοποιηθεί. Ο οδηγός φορούσε μάσκα και πριν αρχίσει την πορεία θανάτου είχε σβήσει τα φώτα του φορτηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας "Bild",  δράστης είναι ένας 23χρονος άνδρας από το Πακιστάν, ο οποίος έφτασε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Πάσσαου, ως πρόσφυγας τον Φεβρουάριο του 2016. Από την πλευρά της, η γερμανική "Tagesspiegel" αναφέρει ότι, ο άνδρας είχε διαπράξει μικροεγκλήματα και είχε μητρώο στις γερμανικές αρχές.

H γερμανική εφημερίδα Welt κατονομάζει τον δράστη ως τον Naved B. που γεννήθηκε την 1η Ιανουάριου του 1993.

Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επαγρύπνηση λόγω της ομοιότητας του περιστατικού με την τραγωδία στη Νίκαια της Γαλλίας τον περασμένο Ιούλιο, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας για τα κίνητρα του δράστη οδηγού βρίσκονται σε εξέλιξη. Με ανακοίνωσή της στο Twitter, η αστυνομία ενημερώνει τους χρήστες ότι έχει ανοίξει ειδικό portal όπου πολίτες μπορούν να ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης. Όπως ενημερώνει, το υλικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί στις έρευνες. Η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ αφότου δέχτηκε συλλυπητήρια από αρχηγούς κρατών ανέλαβε δράση και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρχές.

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Τα πρώτα λεπτά μετά την τραγωδία



Να σημειώσουμε ότι ο άνθρωπος που βρισκόταν στη θέση του οδηγού συνελήφθη σε έναν ζωολογικό κήπο κοντά στο σημείο του μακελειού μετά από καταδίωξη, ενώ ο συνοδηγός φέρεται να έχει πέσει νεκρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Washington Post, η New York Post και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της θανατηφόρας επίθεσης.









ΠΗΓΗ








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις