Ο τουρκικός κρατικός μηχανισμός προετοιμάζεται για ενδεχόμενο γενικής επιστράτευσης!

 


Ετοιμάζει τον τουρκικό λαό για επιστρέτευση ο Ρ.Τ.Ερνρτογάν; Αυτό αναρωτιούνται τα τουρκικά ΜΜΕ ύστερα από τη δημοσιοποίηση ενός εγγράφου το οποίο επιδόθηε σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη
περιοχή της Άγκυρας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα odaTV Τούρκοι Αστυνομικοί επέδωσαν σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Άγκυρα δελτίο με το οποίο τον ενημερώνουν  ότι το κτίριο θα επιταχθεί σε περίπτωση επιστράτευσης.
Όπως αναφέρεται την απόφαση για την επίταξη του κτιρίου σε περίπτωση επιστράτευσης αποφάσισε η Επιτροπή που καθορίζει τις υποχρεώσεις των πολιτών στις περιπτώσεις παλλαϊκής άμυνας.
Έτσι το 4ο Σώμα Στρατού και το Φρουραρχείο της  Άγκυρας ζήτησαν από την Επιτροπή Παλλαϊκής Άμυνας της Νομαρχίας να προβεί στις δέουσες ενέργειες , ώστε να προσδιοριστούν τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση επιστράτευσης.
Αυτό σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου Ρ.Τ.Ενρτογάν πριν από λίγες ημέρες μιλώντας στην 32η σύνοδο των κοινοταρχών καλώντας  τους πολίτες σε «επιστράτευση», επικαλούμενος το άρθρο 104 του Συντάγματος θέτει σε νεά δεδομένα την κατάσταση στην γειτονική χώρα.
‘Το συγκεκριμένο άρθρο  ορίζει τις αρμοδιότητες του Τούρκου προέδρου. Τους όρους και τις προϋποθέσεις όμως  για  την κήρυξη επιστράτευσης τους προσδιορίζει το άρθρο 122 του Συντάγματος.
Βάσει των διατάξεων του άρθρου αυτού ο πρόεδρος προτείνει στην κυβέρνηση την κήρυξη επιστράτευσης, η οποία αποφασίζει , αφού πρώτα λάβει υπόψη της τις απόψεις του Συμβουλίου εθνικής Ασφάλειας.
Έτσι παρά το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν μπορεί να κηρύξει μόνος του επιστράτευση ουσιαστικά μπορεί αφού τώρα ο Ερντογάν ελέγχει τους πάντες και τα πάντα στην Τουρκία.
Η επιστράτευση όμως νομικά κηρύσσεται στις περιπτώσεις πολέμου και όταν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επανάστασης. 
Τι συμβαίνει όμως τώρα και γιατί ο τουρκικός μηχανισμός ετοιμάζεται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι το βασικό ερώτημα.

Ερντογάν: Κηρύσσω γενική κινητοποίηση 











ΠΗΓΗ













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις