Κατασκευαστής του F-16: Τα F-35 είναι άκρως προβληματικά αεροσκάφη - Μεγάλο σκάνδαλο για τις ΗΠΑ

Κατασκευαστής του F-16: Τα F-35 είναι άκρως προβληματικά αεροσκάφη - Μεγάλο σκάνδαλο για τις ΗΠΑ


Πρόκειται για σίγουρα ένα από τα πιο δαπανηρά αεροσκάφη της Αμερικανικής αεροπορίας, αλλά και μακράν ένα αμφιβόλου ποιότητας μοντέλο που ακόμη δεν έχει δοκιμαστεί σε πραγματικές
συνθήκες μάχης.
Ο λόγος για το αεροσκάφος F-35, το άλλοτε "όνειρο" των Αμερικανών κατασκευαστών, που θα μπορούσε εν δυνάμει να ξεπεράσει πρότερα θρυλικά μοντέλα. Ωστόσο κάτι τέτοιο μάλλον φαίνεται πως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.
Ο ίδιος ο κατασκευαστής των θρυλικών F-16, Pierre Sprey, αποκαλύπτει κάτι που υπάρχει ως κοινό μυστικό, δηλαδή την πλήρη αναποτελεσματικότητα των νέων Αμερικανικών αεροσκαφών.
"Επικροτώ τις δηλώσεις Τραμπ για το F-35, πρόκεται για ένα αναποτελεσματικό αεροσκάφος με πολλά προβλήματα. Υποψιάζομαι πως το επιτελείο του Τραμπ γνωρίζει αρκετά για την κατασκευή του F-35 και για τα προβλήματα που έχει".
Ο ίδιος μάλιστα έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την κατασκευή των παραπάνω μοντέλων ως ένα "τεράστιο σκάνδαλο στην αμερικανική αμυντική βιομηχανία", πράγμα ορθό αφού τα στοιχεία δείχνουν πως είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο.
Θυμίζουμε πως πρόσφατα η Τουρκία δέσμευσε να προσθέσει στην αεροπορία της πάνω από 100 τέτοια αεροσκάφη σταδιακά μέχρι και το 2020, πράγμα για το οποίο συζητούσε κατά καιρούς και η ελληνική ηγεσία.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις