Ο Trump είπε ότι δεν προβλέπει μια «ομαλή» μετάβαση της εξουσίας από τον Ομπάμα




Ο Νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είπε ότι με τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα δεν προβλέπει μια «ομαλή» μετάβαση της εξουσίας, και δημιουργεί ένα εμπόδιο σε αυτό.
«Προσπαθώ να μην
δώσω προσοχή σε πολλές εμπρηστικές δηλώσεις του Προέδρου O. και στα εμπόδια. Νόμισα  ότι θα ήταν μια ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας -. Όχι!» – Trump έγραψε στο Twitter.
Ο Trump είπε ότι δεν προβλέπει μια
Ο Δημοκρατικός Ομπάμα επέκρινε έντονα τον Ρεπουμπλικάνο  Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά μετά την εκλογή του δισεκατομμυριούχου υποσχέθηκε να τον βοηθήσει στη μεταβίβαση της εξουσίας.
Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Ομπάμα και ο Trump, εκτός από μια προσωπική συνάντηση στο Λευκό Οίκο το Νοέμβριο, έχουν πραγματοποιήσει  αρκετούς γύρους  τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Την ίδια στιγμή, η απερχόμενη  διοίκηση εξέφρασε κάποια δυσαρέσκεια με τις δράσεις του Trump μετά τις εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών του με ξένους ηγέτες, χωρίς τη χρήση υποδείξεων  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στην συνέχεια , ένα μέλος  της μεταβατικής ομάδας του Trump, ο  πρώην Πρόεδρος της Βουλής Newt Gingrich είπε ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων, ο νέος πρόεδρος θα ακυρώσει το μεγαλύτερο μέρος  των διαταγμάτων του  Ομπάμα. Ταυτόχρονα ο  Gingrich έχει καλέσει τις πρόσφατες ενέργειες του Ομπάμα «απελπιστική φρενίτιδα.»
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι η εντολή του απερχόμενου ηγέτη των ΗΠΑ προσπαθεί  να «φυτέψει μια βόμβα  στην  μελλοντική διαχείριση  του Trump για να περιπλέξει τη συμπεριφορά των πραγμάτων στη διεθνή σκηνή.» Ειδικότερα, ο νόμος για τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ το 2017, που υπέγραψε ο Ομπάμα την περασμένη εβδομάδα, αναγκάζει την αντι-ρωσική γραμμή της  νέας κυβέρνησης.





ΠΗΓΗ


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις