Η Τουρκία «ανατινάζεται» και ο Ρ.Τ.Ερντογάν βγάζει κέρδη σε δολάρια πληρώνοντας τα UAV του γαμπρού του από τον κρατικό προϋπολογισμό!

 


Η Τουρκία βάλλεται επί μονίμου βάσεως, αστυνομικοί και στρατιώτες ανατινάζονται μέσα στις τουρκικές πόλεις και ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε σε εξαγωγή δολαρίων που πληρώθηκαν σε εταιρεία του γαμπρού του, την στιγμή
που απαιτεί από τους Τούρκους πολίτες να αλλάξουν τα δικά τους δολάριά τους σε τουρκικές λίρες!
Damat Bayraktar received $ 36 million from the state
Σημειώνεται ότι ο τουρκικός κρατικός μηχανισμός ετοιμάζεται για παλλαϊκή επιστράτευση. Γενικά η εικόνα της Τουρκίας δεν δείχνει καθόλου ευχάριστη και στην Ελλάδα τα Επιτελεία ανησυχούν διότι η τουρκική κρίση έχει ανάγκη... εξαγωγής.
Έτσι λοιπόν ο γαμπρός του Selçuk Bayraktar (η μάλλον η εταιρεία του  Baykar Makina) φέρεται να πληρώθηκε 36 εκατομμύρια και 77 χιλιάδες δολάρια για την απόκτηση 6 UAV.
H απάντηση δόθηκε από τον Τούρκο ΥΠΑΜ  Fikri Işık, σε ερώτηση του Eren Erdem, από το CHP.  Η εταιρεία παρήγαγε 6 UAV τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη». Τα χρήματα έχουν ήδη μεταφερθεί στους λογαριασμούς της εταιρείας από τις 16 Αυγούστου του 2016 και η πληρωμή δεν έγινε σε τουρκικές λίρες!
Είναι σαφές ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν γνώριζε εδώ και μήνες για την κάθετη πτώση της τουρκικής οικονομίας και η οικογένεια αναζητούσε τρόπους για να αποκομίσει κέρδη σε δολάρια.
Μην ξεχνάμε ότι η τουρκική λίρα ξεκίνησε την πτώση της μετά το αποτυχημένο τουρκικό πρξικόπημα στις 15 Ιουλίου.
Το pronews.gr είχε δημοσιεύσει εκτενή άρθρα για το χάλι της τουρκικής οικονομίας.
ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν να ζητάει από τους Τούρκους πολίτες να επενδύσουν στην τουρκική λίρα την στιγμή που ο τουρκικός τουρισμός ανακοίνωσε αποτελέσματα-σοκ που δείχνουν ότι τα χρόνια που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολα για την τουρκική οικονομία.
 
Εάν γίνει κατανοητό ότι ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας αποδυναμώθηκε λόγω των μνημονίων τότε αυτή η οικονομική κρίση της Τουρκίας η οποία αναμένεται να είναι βαθιά (ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει δημιουργήσει πολλούς εχθρούς)
 
Ο ίδιος όμως φρόντισε τα κέρδη της οικογένειας να είναι «σίγουρα» και που αλλού στο αποθεματικό νόμισμα του πλανήτη, το δολάριο.
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις