Οταν οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ανέλαβαν την διάσωση της χώρας

 
 
 
Δυο ειδών κατηγορίες συριζαίων αποκαλύπτονται με τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Η κατηγορία «αριστερά πορτοφόλια εξωτερικού» (για τους συριζαίους υπουργούς αλλά και βουλευτές που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό) και η κατηγορία «αριστερά πορτοφόλια εσωτερικού» (για τους συριζαίους που έχουν καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε τράπεζες, ιδιοκτήτες δεκάδων ακινήτων ή που εμφανίζουν τεράστια εισοδήματα που ξεπερνούν κατά πολύ τις ιδεολογίες τους. Προτού προχωρήσω σε ονόματα και παραδείγματα, θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν ώστε να μην περικοπούν οι μισθοί τους, γκρίνιαξαν για την εισφορά που τους επέβαλε το κόμμα, δήθεν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και αρνήθηκαν να παραδώσουν το βουλευτικό τους αυτοκίνητο, παρά τις προτροπές του Πρωθυπουργού για οικονομίες λόγω μνημονίων και κυρίως για να μην προκαλούν.
Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η διάσωση της χώρας ανατέθηκε σε… εκατομμυριούχους! Το ίδιο και η προστασία των αδυνάτων έναντι της πλουτοκρατίας. Πώς διαφορετικά μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο Δ. Παπαδημητρίου, υπουργός Οικονομικών (μέχρι πρότινος διαχειριστής του αμερικανικού Ινστιτούτου LEVI – που εάν δεν κάνω λάθος χρεοκόπησε) και η σύζυγός του Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, εμφανίζονται με διαφορά οι πιο πλούσιοι της κυβέρνησης με πάνω από τρία εκατ. δολάρια (για την ακρίβεια 3,14 εκατ. δολάρια) σε καταθέσεις εξωτερικού (HSBC, JP MORGAN κ.ά.). Στην ίδια κατηγορία, δηλαδή «πορτοφόλια εξωτερικού», ανήκει και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος με καταθέσεις σε λίρες Αγγλίας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης με τέσσερις συνολικά τραπεζικούς λογαριασμούς στην HSBC, δύο εκ των οποίων στην Αγγλία. Η δε σύζυγός του διαθέτει μικροκαταθέσεις σε αγγλικές και ισπανικές τράπεζες. Τόσο όμως ο κ. Τσακαλώτος όσο και ο κ. Χουλιαράκης δικαιολογούν τις καταθέσεις τους επειδή εργάζονταν στο εξωτερικό. Ενός άλλου υπουργού, ο οποίος έχει αρμοδιότητα να ανακαλύπτει και να αποστέλλει στους οικονομικούς εισαγγελείς όσους διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, η σύζυγος εμφανίζεται με καταθέσεις σε τράπεζα του εξωτερικού.
Και τα μέλη τού… Golden Left Club του κυβερνώντος κόμματος αυξάνονται και πληθύνονται. Ας σταθώ σε μερικούς. Οχι τόσο στον ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη (από τους πλουσιότερους συριζαίους), αφού μου λένε ότι μπορεί να τα δικαιολογήσει λόγω της ευρωπαϊκής ιδιότητάς του, όσο στη… Φρόσω. Η  Ευφροσύνη (Φρόσω) Καρασαρλίδου εμφανίζει τραπεζικούς λογαριασμούς (κοινούς με τον σύζυγό της βιοτέχνη Παν. Παρχαρίδη) ύψους 636.713 ευρώ. Μάλιστα τα 159.382 ευρώ εξ αυτών είναι «παρκαρισμένα» στην UBS της Ελβετίας.  Η εν λόγω βουλευτής δήλωσε ότι κατέχει τρία αυτοκίνητα (το ένα σε ακινησία) και ο σύζυγός της άλλο ένα. Δεν ξέρω εάν διαθέτει και βουλευτικό, αλλά δεν το αποκλείω.
Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, εκτός από τις καταθέσεις της στο εξωτερικό (στη ΝΑΤWEST), διαθέτει ακόμα 10 ακίνητα, μεταξύ των οποίων ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο. Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής (και από τους πλέον γνώριμους στα τηλεοπτικά παράθυρα) Γιάννης Μπαλάφας, που πρωτομπήκε στη Βουλή μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, δήλωσε στο «πόθεν έσχες» του 2014 τραπεζικές καταθέσεις 449.754 ευρώ, εμφανίζεται να προχωρά σε αγορές ακινήτων (σε μερίδια σε διαμερίσματα, καταστήματα, οικίες κ.ά). Το ρεκόρ πάντως στην κατοχή ακινήτων διαθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους) Γιώργος Δημαράς, ο οποίος έχει συνολικά 62 εγγραφές για ακίνητα, εκ των οποίων τα 24 είναι πάρκινγκ. Και ακόμα αρκετούς τραπεζικούς λογαριασμούς!
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις