Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα - Η καταζητούμενη σύντροφος του αρχιτρομοκράτη Ν.Μαζιώτη

 


Εκτός από το σπίτι όπου συνελήφθη η Πόλα Ρούπα, σε εξέλιξη βρίσκεται και μια παράλληλη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με
το πρώτο στα όρια της Ηλιούπολης.
Αν και έφερε όπλο στην τσάντα της, δεν ακολούθησε την τακτική του Νίκου Μαζιώτη, δηλαδή δεν  επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το όπλο εναντίον των αστυνομικών. Αντίθετα το πρώτο της μέλημα ήταν να προστατέψει το μικρό γιο της που βρισκόταν μαζί της την ώρα της σύλληψης.
Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και καταζητούμενη για τρομοκρατία, Πόλα Ρούπα, συνελήφθη, σε  σπίτι στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Μπραχάμι όπου βρίσκονταν μαζί με το παιδί της, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ και έχει οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.
Συνελήφθη επίσης και μια 25χρονη γυναίκα, η οποία την έκρυβε στο διαμέρισμα που εντοπίστηκε. Η Ρούπα φέρεται, μάλιστα, να είπε στους αστυνομικούς να μην πειράξουν το παιδί.
Ο παππούς της 25χρονης που οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ μαζί με τη Ρούπα μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, μην μπορώντας να κρύψει την έκπληξή του για όσα έγιναν περίπου στις 06:30 το πρωί.
Όπως είπε, η νεαρή γυναίκα είναι εγγονή του και νοίκιαζε την γκαρσονιέρα, ωστόσο εκείνος δεν γνώριζε το παραμικρό για την σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη.
Στο διαμέρισμα, η διεύθυνση του οποίου παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη, βρίσκονται άνδρες της σήμανσης που το κάνουν «φύλλο και φτερό».
Υπενθυμίζεται ότι η  Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Παράλληλα, θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και η πρόσφατη σε τράπεζα στη Μαλεσίνα.

Η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά της ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία, ήταν εκείνος που απέτρεψε τα σχέδιά της.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
«Πρωινές ώρες σήμερα, 5/1/2016, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με δικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Επίσης συνελήφθη και μία 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται».


















ΠΗΓΗ


















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις