Γερμανία: Η αστυνομία κατηγορείται για φυλετική διάκριση, επειδή έκανε τη δουλειά της

Γερμανία: Η αστυνομία κατηγορείται για φυλετική διάκριση, επειδή έκανε τη δουλειά της


Είναι πιο σημαντική η πολιτική ορθότητα, παρά η αποτροπή νέων βιασμών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων από τους “πρόσφυγες”.
Πέρυσι την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία, 1.200 γυναίκες και κορίτσια δέχτηκαν
σεξουαλική παρενόχληση από μια τεράστια ομάδα περίπου 2.000 μουσουλμάνων μεταναστών, ενώ σημειώθηκαν τουλάχιστον 24 βιασμοί.
Και ενώ η γερμανική αστυνομία, με 1,700 αστυνομικούς, προσπάθησε να αποτρέψει κάτι παρόμοιο να συμβεί και φέτος, πολλοί πολιτικοί εξαπέλυσαν την επίθεσή τους εναντίον της, επειδή έκανε… φυλετικές διακρίσεις.
Στην ουσία, η αστυνομία έκανε τη δουλειά της, όταν μια ομάδα περίπου 650 Βορειοαφρικανών εμφανίστηκε στο ίδιο σημείο που είχαν σημειωθεί τα περσινά περιστατικά. Έδιωξε από την περιοχή 190 εξ αυτών και συνέλαβε πάνω από 100, λόγω της βίαιης συμπεριφοράς τους.
Η Γερμανίδα συμπρόεδρος του Πράσινου κόμματος, Simone Peter, επέκρινε την αστυνομία, λέγοντας πως “οι συλλήψεις που έκανε βασίστηκαν μόνο στην εξωτερική εμφάνιση”, ενώ το ίδιο ακριβώς δήλωσε και ο Γερμανός πρώην πολιτικός, Christopher Lauer.
Ο αρχηγός της αστυνομίας, Juergen Mathies, αναγκάστηκε να απαντήσει πως “απορρίπτει αυτήν την αρνητική κριτική, επειδή ο σαφής στόχος ήταν να αποτραπούν παρόμοια γεγονότα με το προηγούμενο έτος”.
Σε αντίθεση με τους πολιτικούς, οι Γερμανοί πολίτες επαίνεσαν την αστυνομία για την δουλειά της, λέγοντας στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, Deutsche Welle, πως ήταν “ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα” και πως “ένιωθαν ασφαλείς”.
Συγκεντρώσεις Βορειοαφρικανών σημειώθηκαν επίσης, στο Αμβούργο, στο Ανόβερο, στο Έσσεν, στο Ντίσελντορφ και στο Ντόρτμουντ. Στο Αμβούργο αναφέρθηκαν 14 σεξουαλικές παρενοχλήσεις, με τους δράστες να κατάγονται κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Ερυθραία.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις