Τrump προς Sisi: Ο Άσαντ είναι γενναίος,θα πολεμήσω την τρομοκρατία στο Ιράκ και μαζί με τη Ρωσία στη Συρία.

 
Πηγές από την προεδρία του Καίρου δήλωσαν ότι πρόεδρος των ΗΠΑ D.Trump τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι  και του δήλωσε την υποστήριξή του κατά της τρομοκρατίας και ότι οι ΗΠΑ θέλουν να πολεμήσουν την τρομοκρατία στη Μ Ανατολή και ότι η   Washington ομοίως είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις  σε Ιράκ και Συρία σε συντονισμό με τη Ρωσία κατά της τρομοκρατίας και ότι υποστηρίζει την απόφαση του Κογκρέσου ότι οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι είναι μια τρομοκρατική οργάνωση.

Καθώς οι 2 ηγέτες στη τηλεφωνική τους συνδιάλεξη πραγματεύονταν την κατάσταση στο Ιράκ ο Trump ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν  τον ιρακινό στρατό με βομβαρδισμούς και μαχητικά αεροσκάφη για να τεθεί τέλος στην τρομοκρατία στο Ιράκ.

Όσο για τη Συρία ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε στον πρόεδρο  Abdel Fattah al-Sisi ότι ο σύριος πρόεδρος Bachar al-Assad είναι ένας γενναίος άνδρας και                 (πολεμάει ) ανθίσταται στην τρομοκρατία αλλά οι συνθήκες δεν μου επιτρέπουν  να έχω πρόσβαση σε αυτόν..
Ο Trump πρόσθεσε ότι θα είναι σ΄επαφή με το ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για συντονισμό στρατιωτικής δράσης στη Συρία  κατά της τρομοκρατίας και της Daesh και των οργανώσεων που εξαρτώνται από αυτήν.
Οι προεδρικές αιγυπτιακές πηγές συνήγαγαν το συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος  Sisi μετέφερε αυτό που είπε ο Trump για τον  Assad ότι είναι γενναίος γιατί ο Sisi θεωρεί ότι τα λόγια αυτά του  Τrump αποτελούν ένα μήνυμα για τον Bachar al-Assad.
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις