AΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΜΕΤΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΗΣ

"Ανδρών επιφανών, πάσα γη τάφος"


ΠΡΟΛΟΓΟΣ Πολλά πράγματα λέγονται, αλλά δεν γίνονται. Άλλα πάλι γίνονται, αλλά δεν λέγονται.

Από πληροφορίες που συνέλεξα και από ρεπορτάζ ξένων και ελληνικών πηγών, θα αναφέρω ορισμένα γεγονότα που έγιναν από το 1990, στα φλεγόμενα Βαλκάνια, Καύκασο και Αφγανιστάν, στα οποία συμμετείχαν και Έλληνες εθελοντές. Aυτά τα γεγονότα θα τα θέσω ως στοιχεία. Όλα τα άλλα ας βάλει ο καθένας την φαντασία για να βρεί τι έγινε την ταραχώδη αυτή εποχή. 

Ενας Ελληνας αξιωματικός έλαβε μέρος στα γεγονότα που έγιναν στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τον Καύκασο, μαζί με ορισμένους Έλληνες εθελοντές και μη.
Πρόκειται για τον αντιπλοίαρχο Βασίλη Ντερτιλή, τον Έλληνα "007" όπως τον αποκαλούσαν. Πολλές αποστολές έγιναν στα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν και δεν επιβεβαιώθηκαν επίσημα από καμία μέχρι τώρα κυβερνητική πηγή.

Για κάποιους, όλα αυτά είναι "κυνήγι μαγισσών" και "φαντασμάτων". Θα βάλω λοιπόν στο άρθρο αυτό μερικές φωτογραφίες από τα "φαντάσματα". Παρακάτω θα εξηγήσω γιατί πήγαν και τι έγινε, γιατί η παραπληροφόριση, είτε εσκεμμένη είτε όχι, είναι μεγάλη. Οι ιστορίες που λέγονται γι΄αυτές τις "μοναχικές" επιχειρήσεις του Βασίλη, είναι πολλές και κανείς στην πραγματικότητα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι γνώριζε ή γνωρίζει το περιεχόμενο εκείνων των αποστολών. Ο Βασίλης Ντερτιλής ήταν πολύ καλός στη δουλειά του και αυτό σημαίνει ότι έλεγε πάντα όσα έπρεπε να πει και εκεί που έπρεπε. Ο ίδιος είχε συνεργάτες δικούς του ανθρώπους, "μάχιμους" και μη. 
Ο Βασίλης υπέβαλε παραίτηση το βράδυ των Ιμίων (1996) μετά την προδοσία και το φιάσκο. Μετά την αποστρατεία του έγινε διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία "Στασινόπουλος", και σ΄αυτόν οφείλετε η διείσδυση των Ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων στην Σερβία, με πάνω από 25000 εργαζόμενους σε εταιρείες Ελληνικών συμφερόντων.
Δυστυχώς ο Βασίλης έφυγε γρήγορα από την ζωή στα 62 του χρόνια, το 2012, από την επάρατο αρρώστια.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΥΣΟΜΑΛΟ ΔΕΡΑΣ
Η επιχείρηση "Χρυσόμαλλο Δέρας" έγινε υπό την άτυπη αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών(ΥΠΕΞ) της Ελλάδος.
Ξημέρωμα 15ης Αυγούστου 1993, ένα Τμήμα των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, έγραφε τη δική του ιστορία εκτός συνόρων. Τέτοιες ώρες, εκείνη την ημέρα, η επιχείρηση"Χρυσόμαλλο Δέρας"έμπαινε στην τελική της φάση! Επικεφαλής ο Αντιπλοίαρχος Βασίλης Ντερτιλής, καθοδήγησε μία ομάδα Ελλήνων βατραχανθρώπων στην πιό "γνωστή-άγνωστη"ειδική επιχείρηση των Ελληνικών "Ειδικών Δυνάμεων". Την εκκένωση 3000 ομογενών μας Ποντίων από το Σοχούμι της Απχαζίας του Καυκάσου, οι οποίοι κινδύνευαν από τις μάχες που είχαν ξεσπάσει μεταξύ Απχαζίων και Γεωργιανών. 


Λίγες ημέρες πριν έχει πάει εκεί μία ομάδα του ελληνικού ΥΠΕΞ, για να καταγράψει τους Έλληνες που ζούσαν στην περιοχή. Οι περισσότεροι ομογενείς μας κρατούσαν διαβατήρια ελληνικά, αλλά παλιά, που έγραφαν επάνω τους"Βασίλειον της Ελλάδος". Αυτή η καταγραφή έγινε για να μην μπούνε μέσα στους Ελληνες ξένα στοιχεία.
Λίγες ημέρες πριν, είχε πάει εκεί και μία ομάδα Ελλήνων εθελοντών οι οποίοι μόλις είχαν απολυθεί από την θητεία τους.
Ο Βασίλης Ντερτιλής πληρώνει εκεί μία ομάδα ανταρτών, (οι οποίοι προκάλεσαν ένοπλη σύγκρουσηστην περιοχή του λιμανιού για αντιπερισπασμό), συνεργάζεται με τους Έλληνες εθελοντές και έτσι το λιμάνι ελευθερώνεται για λίγες ώρες. Έτσι μπόρεσαν να περάσουν οι ομογενείς Πόντιοι στο πλοίο "Βισκάουντες" που είχε έρθει από την Ελλάδα, χωρίς να χτυπηθούν, μέχρι να φθάσει μία ρωσική δύναμη που κρατούσε την ασφάλεια στην περιοχή.

Το δυσκολότερο κομμάτι μετά, ήταν πως θα περνούσαν τα στενά του Βοσπόρου. Θα τους σταματούσαν εκεί και το πλοίο ήταν πολιτικό γεμάτο κόσμο!Όταν όμως έφθασαν στον Βόσπορο, σαν από θαύμα βρέθηκε εκεί ένας Έλληνας "πράκτωρας" ο οποίος εξαγόρασε τον τούρκο Πλωτάρχη του Λιμενικού που είχε ανέβει στο πλοίο και πήρε την θέση του ντυμένος "τούρκος πλωτάρχης". Ετσι λοιπόν το πλοίο πέρασε τον Βόσπορο και έφθασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Oι Ελληνικές δυνάμεις μετρούσαν απώλειες παρόλο, που μόλις το πλοίο έφτασε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το ΥΠΕΞ έβγαλε ανακοίνωση ότι σώοι και αυλαβείς και με ασφάλεια έφτασαν οι Έλληνες υπήκοοι στην Ελλάδα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΟΒΟ
Η επόμενη αποστολή του Βασίλη Ντερτιλή ήταν στην σπαρασσόμενη Γιουγκοσλαβία το 1995. Κατ΄εντολή της κυβέρνησης κατάφερε τον Ιούνιο του 1995, λόγω και των σχέσεων εμπιστοσύνης που δημιούργησε με το καθεστώς Μιλόσεβιτς, να απελευθερώσει του κυανόκρανους που κρατούσε ως "ασπίδα" ο Σερβοβόσνιος ηγέτης Ράντοβαν Κάρατζιτς. Η ομάδα των Ελλήνων εθελοντών που είχε πάει στο Σοχούμι το 1993, είχε ακολούθησε τον Ντερτιλή και στην Γιουγκοσλαβία. 

Ο Βασίλης συνεργάσθηκε με τον Σέρβο οπλαρχηγό Αρκάν ο οποίος εμπιστευόταν πολύ τον Βασίλη Ντερτιλή και ήταν θρύλος στην Σερβία. Ο Αρκάν είχε την παραστρατιωτική οργάνωση "Τίγρεις του Κοσόβου". Στο Κόσοβο ήταν "ο φόβος και ο τρόμος"των μουσουλμάνων, αλλά και των αμερικανών, τους οποίους προκάλεσε να πατήσουν το Κόσοβο στον πόλεμο της Σερβίας με 2000 άνδρες, το οποίο γνώριζε "σπιθαμή προς σπιθαμή".

Οι άντρες του Αρκάν, κατέρριψαν αμερικάνικα ελικόπτερα τύπου "Απάτσι" και ένα αεροσκάφος F-1
17 τεχνολογίας "stelth"(αόρατο στα radar). H οργάνωση του Αρκάν είχε πράκτορες παντού, μάλιστα ένας Γάλλος διαβιβαστής σε γαλλική Φρεγάτα, τους ενημέρωνε για τις κινήσεις των αμερικάνικων αεροπλάνων. Οι "τίγρεις του Κοσόβου"έκαναν εμπόριο ναρκωτικών από το Κόσοβο προς την Ευρώπη, προς όφελος της μεγάλης Σεβίας, όπως την ονόμαζαν. Δεν έχασαν ούτε έναν άντρα. Όταν τελείωσε ο πόλεμος το 1997, εκτέλεσαν τον Αρκάν έξω από ξενοδοχείο, μετά την ορκομωσία της προσωρινής κυβέρνησις.

Ο Βασίλης Ντερτιλής ήταν υπεύθυνος "μυστικών αποστολών" του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας στην Γιουγκοσλαβία και ο Υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς, είχε πει στον Βασίλη: "Να τελειώνουμε με τα Σκόπια".
Κατόπιν αυτού ο Βασίλης έκλεισε συμφωνία με τον αρχηγό των Σέρβων του Κοσόβου, Κάραντιτς (η παραπλεύρως φωτο είναι από το κλείσιμο της συμφωνίας). Η συμφωνία προέβλεπε να χτυπήσουν οι Σέρβοι τα Σκόπια από βορρά και η Ελλάδα να έμπαινε από τα νότια σαν ειρηνευτική δύναμη. Ποιος θα μιλούσε τώρα για όνομα "Μακεδονία"; Κανείς!
Είναι προφανές ότι ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε και το πλήρωσε με την καρατόμηση του. Παρά ταύτα, δεν θα μπορούσε να του περάσει αδιάφορο το πατριωτικό αίσθημα αφού έχει το ίδιο αίμα με την Πηνελόπη Δέλτα.
Από τότε υπήρξαν και άλλες μυστικές επιχειρήσεις "παραστρατιωτικές", αν μπορώ να την πω έτσι, αλλά όχι παρακρατικής δράσης, και δεν μιλάω για κατασκοπική δράση για να μην μπερδεύουμε τα πράγματα.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΕΛΛΗΝΕΣ
Τρεις φορές Έλληνες εθελοντές, πιθανόν εν γνώσει της κυβέρνησης, αλλά σίγουρα μισθοφόροι, βρέθηκαν στο Αφγανιστάν για να καλύψουν τα νότα της εκεί Ελληνικής δύναμης. Στις δύο πρώτες αποστολές όλα πήγαν καλά, παρόλο που παραλίγο να γίνει ατύχημα, όταν Έλληνες και Ρώσοι έπεσαν σε ξεχασμένες νάρκες έξω από την Καμπούλ. Τότε Έλληνας στρατιώτης σώζει "Ρώσο" ομόλογο του με ρίσκο την Ζωή του.
Η τρίτη αποστολή όμως ήταν μοιραία αλλά σωτήρια για τα στρατευμένα νιάτα της Ελλάδας που υπηρετούσαν στο στρατόπεδο έξω από την Καμπούλ, όταν Ταλιμπάν ετοιμαζόταν να χτυπήσουν το στρατόπεδο, Τούρκικο και Ελληνικό που ήταν αντίκρυ. Την ύστατη ώρα, παραστρατιωτική επιχείρηση έλαβε μέρος και χτύπησε τους Ταλιμπάν. Τα στρατόπεδα πρόλαβαν την επίθεση και το Ελληνικό μόνο απάντησε με 2500 σφαίρες. Η ειρηνευτική δύναμη έμεινε σώα και αβλαβής, αλλά η παραστρατιωτική ελληνική ομάδα έχασε οκτώ άντρες.

ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Η τελευταία παραστρατιωτική επιχείρηση που μπορούμε να ξέρουμε και να αναφέρουμε είναι το 2013, όταν ο επικίνδυνος κακοποιός-παραστρατιωτικός του UCK "Νικολάι" έχει αναλάβει δουλειά στην Θεσσαλονίκη και συλλέγει στοιχεία από στημένες βιντεοσκοπήσεις σε γνωστά ξενοδοχεία, για 
να τα χρησιμοποιήσει γιά εκβιασμούς, κυρίως σε πολιτικά αλλά και επιχειρηματικά πρόσωπα στην Ελλάδα. 
Η επιχείρηση ονομάστηκε "Κόκκινος Τροχός" και στα σύνορα με την Βουλγαρία χτυπήθηκαν Αλβανοί παραστρατιωτικοί, ενώ ο Νικολάι έπεσε στα χέρια της Ελληνικής αστυνομίας και σκοτώθηκε λίγο ποιό κάτω στην καταδίωξη του, όταν βγήκε από τον δρόμο το πολυτελές αυτοκίνητο του. Η κοπέλα που τον συνόδευε και ήταν συνοδηγός, ήταν η σύντροφος του αρχηγού της οργάνωσης η οποία ήταν συνεργάτης της Ελληνικής εθελοντικής-παραστρατιωτικής πλευράς.
Δυστυχώς όμως η Ελλάδα κυβερνάτε από προδότες και δεν είναι απαραίτητο να είναι η ηγεσία απόλυτα υπεύθυνη.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Η ελληνική επιχείρηση "Χρυσόμαλλο Δέρας" την εποχή εκείνη μεταδόθηκε από μεγάλα ξένα ΜΜΕ και έχει μπεί στη διεθνή βιβλιογραφία.

Οσοι πιστεύουν ότι η ιστορία και η πραγματικότητα είναι ασυνέχειες θα μπορούσαν να πάρουν ένα μάθημα από τις ενέργειες του Βασίλη Ντερτιλή καθώς και των υπολοίπων Ελλήνων στρατιωτικών

και εθελοντών, που μπροστά στο δίκαιο δεν υπολόγισαν την ζωή τους.

Αλλη μία φορά αποδείχθηκε ότι ο Έλληνας είναι γεννημένος για επικίνδυνες καταστάσεις και δεν υπολογίζει τον θάνατο!!
Είμαστε ο μόνος λαός, που κάποια άτομα από μας μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα, έστω καί στο "καί πέντε"!!!
Το έχει αποδείξει περίτρανα η ιστορία μας!!!

"Άξιοι για να ζουν είναι μόνον αυτοί που δεν φοβούνται να πεθάνουν"
                  Στρατηγός Douglas MacArthur
7/2/2017
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα

ΥΓ:Παρακαλώ, όσα ιστολόγια ή blogs αναδημοσιεύσουν το παρόν άρθρο, να αναφέρουν "υποχρεωτικά" και την βιβλιογραφία του.

BIBΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
-http://www.razkritia.com
-http://greeknation.blogspot.gr
-www.onalert.gr
-www.militaire.gr
-www.iefimerida.gr
-www.ethnos.gr
-pronews.gr
-http://www.dosenea.com
-http://vivi.pblogs.gr
-sygrammata kontogiannh
-Προσωπικές Πληροφορίες
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις