Διαταγή Πούτιν στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις να προετοιμαστούν για «καιρό πολέμου»

Διαταγή Πούτιν στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις να προετοιμαστούν για «καιρό πολέμου»


 Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε έναν «έλεγχο» των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Μέσα στη διαταγή αυτή περιλαμβάνεται επίσης ο έλεγχος για το κατά
πόσον οι οργανισμοί και τα στρατεύματα είναι έτοιμα για μάχη αλλά και η διαβεβαίωση πως τα συστήματα είναι έτοιμα για πόλεμο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Αυτές οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με Ρώσους υπουργούς.
«Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων, ένας έλεγχος στην Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει για να αξιολογηθεί η ετοιμότητα των διαφόρων πρακτορείων και στρατευμάτων προκειμένου να εκτελέσουν τις εντολές σε ενδεχόμενη μάχη» δήλωσε, σύμφωνα με το TASS. «Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην σήμανση συναγερμού, στην εγκατάσταση συστημάτων αεράμυνας για την περίοδο του πολέμου και η ετοιμότητα των αεροπορικών συστημάτων για την απόκρουση μιας επίθεσης» πρόσθεσε ο Σοϊγκού.

Οι προετοιμασίες έρχονται εν μέσω μιας αυξανόμενης ανησυχίας σχετικά με τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και αρκετές από τις μεγαλύτερες υπερδυνάμεις παγκοσμίως. Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τις ρωσικές στρατιωτικές εκστρατείες και η Ρωσία από την πλευρά της στέκεται αντιμέτωπη σε μία όλο και πιο τεταμένη σχέση με κάποιες νατοϊκές χώρες.






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις