Ποιος θα σπάσει πρώτος τον κρίκο;

Ποιος θα σπάσει πρώτος τον κρίκο;


Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα με περισσότερα από 20 χρόνια ίδρυσης (με τη σημερινή της μορφή), μετράει όπως όλα δείχνουν τις τελευταίες της στιγμές.
Ο εξελίξεις είναι
ραγδαίες και ξεκινάνε πάντα από τους "κόλπους" της.
"Στις 7 Μαίου η Ευρώπη θα ξέρει το μέλλον της", διαμηνύουν πλέον πολλοί αξιωματούχοι των Βρυξελλών, σημειώνοντας την ημερομηνία των κρισιμότατων εκλογών της Γαλλίας. Η Παλαιά Τάξη είναι αποφασισμένη για όλα και με εκπρόσωπο του εθνικόφρονες της Μαρίν Λεπέν στοχεύει ακόμη και στην προεδρία.
Η δημοσκοπική κατάρρευση του κεντροδεξιού Φρανσουά Φιγιόν δεν αφήνει πολλά περιθώρια συζήτησης για το ποιος θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στη δεξιά πτέρυγα της Γαλλίας.
Με την αριστερά διαλυμένη από τις καταστροφικές πολιτικές του Ολάντ, η Μαρίν Λεπέν με νέο "αέρα" στις δημοσκοπήσεις, έχει επανειλημμένως δεσμευτεί πως από τις πρώτες της κινήσεις θα είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ και συνεπώς την Ε.Ε.
Η Γαλλία έρχεται πρώτη, ενώ ακολουθούν από τον Ιούνιο και μετά οι εκλογές σε Ολλανδία, Γερμανία και Ιταλία. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε μερικούς μήνες από τώρα η Ευρώπη θα είναι σχεδόν αγνώριστη.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις