ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ....!!!

Σχετική εικόνα


Ακόμα και στη Βενεζουέλα της μεγάλης οικονομικής κρίσης κατάφερε να γίνει «παράδειγμα προς αποφυγήν» η Ελλάδα, λόγω της ακραίας φτώχειας της στην οποία την
οδηγούν οι «ιμπεραλιστές», με το αμερικανικό περιοδικό Forbes να… συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση για το πρωτοφανές της κατόρθωμα!
«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα-η Βενεζουέλα παρακολουθεί τώρα τα νέα για την ελληνική φτώχεια και την οικονομική δυσπραγία», αναφέρει ο αρθρογράφος του Forbes, Tim Worstall, για την απόφαση της κρατικής τηλεόρασης, teleSUR, της χώρας του Νικολά Μαδούρο, να παρουσιάσει την Ελλάδα ως παράδειγμα για το πώς ο καπιταλισμός οδηγεί στη φτωχοποίηση.
Η Βενεζουέλα της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετριών, με τον πληθωρισμό να έχει σκαρφαλώσει το 800% και την ύφεση να χτυπά κόκκινο στο 18% το 2016, αποφάσισε να σταθεί στα προβλήματα της Ελλάδας, με αφορμή ένα ρεπορτάζ του Reuters για τα συσσίτια στους απόρους και τις ουρές στο κοινωνικό επίδομα.
Στο μίνι αφιέρωμα που ετοίμασαν για τις τραγικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, με τίτλο «Η τραγωδία της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα», ρίχνει μια ματιά «στο ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής φτώχειας, που είναι αποτέλεσμα των ληστρικών πολιτικών δανεισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των δανειστών της Ε.Ε.», όπως αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι στην αγγλική του έκδοση.
Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι το βιοτικό επίπεδο έχει μειωθεί δραματικά καθώς η ανεργία, η φτώχεια, η ανισότητα και τα σκληρά μέτρα λιτότητας συνεχίζουν να διαρρηγνύουν τον ήδη φθαρμένο κοινωνικό ιστό.
«Ενώ η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, καμία δεν έχει υποχρεωθεί να λάβει τόσα πολλά δάνεια όσα η Ελλάδα, της οποίας οι συμφωνίες “διάσωσης” με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έγιναν υπό την προϋπόθεση να εφαρμοστούν από την κυβέρνηση μέτρα λιτότητας και απορρύθμισης – δίνοντας τη δυνατότητα στη χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία, ωστόσο μετέτρεψαν την ελληνική κρίση σε οικονομική συρρίκνωση και τελικά σε βαθιά ύφεση», αναφέρει το teleSUR.
Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται στοιχεία για την ελληνική κρίση, όπως αυτά της Eurostat, αναφορικά με το 22,2% του πληθυσμού στην Ελλάδα που έχει υποστεί σοβαρές στερήσεις το 2015, αλλά και τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ και της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc, σύμφωνα με τα οποία πάνω από το 75% των νοικοκυριών υπέστη σημαντική μείωση εισοδήματος τον περασμένο χρόνο.
«Είναι διασκεδαστικό», αναφέρει ο αρθρογράφος του Forbes σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του teleSUR, «που τα κρατικά μέσα της Βενεζουέλας μεταδίδουν πόσο φρικτές είναι οι οικονομικές συνθήκες της Ελλάδας. Ναι, κι όμως, οι Μπολιβαριανοί σοσιαλιστές που μετέτρεψαν την πλούσια σε πετρέλαιο οικονομία της Βενεζουέλας σε αυτή την απερίγραπτη επιτυχία, επικαλούνται τώρα το ευρώ και το χάλι που προκάλεσε στην Ελλάδα ως παράδειγμα της φτωχοποίησης που προκαλεί ο καπιταλισμός.»







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις