Μακάρι να διαψευσθούμε........

 


Άσχημες εξελίξεις έρχονται στα ελληνοτουρκικά και μακάρι να διαψευσθούμε αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει περίπτωση αποκλιμάκωσης της έντασης. Μόνο ένας δρόμος φαίνεται στο βάθος και αυτός είναι
η σύγκρουση με την Τουρκία. Aς προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο… Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμες να διαχειριστούν την κρίση στις πρώτες ώρες ώστε να μην υπάρξει τετελεσμένο με κατάληψη εθνικού εδάφους. Οι πολιτικοί μας όπως έδειξαν και οι πρώτες αντιδράσεις από την αρχική είδηση περί «πτώσης» του τουρκικού ελικοπτέρου, πρέπει να βρέθηκαν στα…καταφύγια! Μόνο ο ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιάς, κάτι «ψιθύρισε», ο Υπουργός Άμυνας και ο πρωθυπουργός, άφαντοι!
Πάντως είναι βέβαιο πως έχει ξεκινήσει σχέδιο «Βαριοπούλα» κατά της Ελλάδας και όπως είχαμε αναφέρει η παραπληροφόρηση, η προπαγάνδα και οι ψυχολογικές επιχειρήσεις είναι μέρος του σχεδίου.
Δυστυχώς, η Τουρκία έχει παίξει άριστα το διπλωματικό χαρτί και οι ΗΠΑ είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν και λόγω της εσωτερικής τους κατάστασης, δεν θα παρέμβουν. Εξάλλου η Άγκυρα εκβιάζει τις ΗΠΑ είτε με την αγορά των S-400 όσο και με το Ιράν όπου κατέχει μεγάλη στρατηγική αξία σε ενδεχόμενη σύγκρουση.Άλλωστε η βάση του Ιντσιρλίκ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις