Συζητούν να αρθεί η ασυλία της: Η Αυλωνίτου έγδαρε με τα νύχια της διευθυντή του ΟΑΚΑ




Το απίστευτο επεισόδιο που έγινε το 2012 στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών – Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της
Πολιτική δίωξη επικαλέστηκε
η κυρία Ελένη Αυλωνίτου προκειμένου να πείσει τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής να μην εισηγηθούν την άρση της βουλευτικής της ασυλίας για υπόθεση που συνέβη πριν από πέντε χρόνια, όταν η ίδια δεν ήταν μέλος του κοινοβουλίου!
Συγκεκριμένα το επεισόδιο έγινε το 2012 με εμπλεκόμενους την τότε ερευνήτρια Ελένη Αυλωνίτου και τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο.
Οι δύο πρωταγωνιστές αλληλομηνύθηκαν ενώ η μηνυτήρια αναφορά του κ. Χάντζου που εξετάστηκε από την επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής υποστηρίζει ότι η κυρία Αυλωνίτου χειροδίκησε εναντίον του, γδέρνοντάς τον με τα νύχια της αρχικά και εν συνεχεία απωθώντας τον με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα, τότε η σημερινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο.
Ωστόσο, μετά την εκλογή της η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Βουλή προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άρσης της βουλευτικής της ασυλίας. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης εξηγήθηκε πως η υπόθεση δεν αφορά την τέλεση άσκησης των βουλευτικών της καθηκόντων και ως εκ τούτου πρέπει να επιστραφεί στην δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.
Όμως, η κυρία Αυλωνίτου που εμφανίστηκε στην συνεδρίαση υποστήριξε πως η εις βάρος της δίωξη έχει… πολιτικά κίνητρα καλώντας τα μέλη της επιτροπής να την προστατέψουν.
Αρχικά, τα επιχειρήματα της βουλευτού δεν έπεισαν την πλειοψηφία καθώς εκτός της αντιπολίτευσης υπερ της άρσης ψήφισαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγο πριν την λήξη της διαδικασίας όμως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος πέτυχε την αναβολή της με το πρόσχημα ότι απαιτείται ειδική συνεδρίαση προκειμένου η επιτροπή να εξετάσει εάν πρέπει να προστατεύονται οι βουλευτές οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις