Τεράστιο σκάνδαλο κατασκοπείας συγκλονίζει την Ρωσία - Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη της FSB ως πράκτορες της CIA!

 
 
 
Συνελήφθησαν από την ρωσική υπηρεσία αντικατασκοπείας ο Σεργκέι Μιχαήλοφ, επικεφαλής του τμήματος κυβερνοασφάλειας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας,  όπως και ο αναπληρωτής του, Ντμίτρι Ντουκουτσάεφ, με την κατηγορία ότι εργάζονταν για λογαριασμό των ΗΠΑ!
 
Μάλιστα ο Σ.Μιχαήλοφ «συνωμοτούσε για να ανατρέψει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν» μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.
 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατασκοπείας στην Ρωσία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και μάλλον σχετίζεται με τις αμερικανικές εκλογές.
 
Οι Μιχαήλοφ και Ντοκουτσάεφ κατηγορούνται για «προδοσία της χώρας και εργασία προς όφελος ξένης δύναμης», καθώς παρέδωσαν πληροφορίες για ύψιστα θέματα κυβερναοσφάλειας στην αμερικανική CIA.
 
Εάν κριθούν ένοχοι, κινδυνεύουν με ποινές κάθειρξης έως και 20 ετών.
 
Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, ο Ρούσλαν Στογιάνοφ, επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος του Εργαστηρίου Κασπέρσκι και ο Βλάντιμιρ Ανικέεφ, δημοσιογράφος ο οποίος έχει ζήσει στο παρελθόν στην Ουκρανία και φέρεται να ήταν ο σύνδεσμος με την CIA,, έχουν επίσης συλληφθεί. 
 
Δικηγόρος που εκπροσωπεί έναν από τους κατηγορούμενους επιβεβαίωσε της συλλήψεις όπως μετέδωσε το δίκτυο RT.
 
Ο επικεφαλής του τομέα κυβερνοασφάλειας, Sergey Mikhailov, συνελήφθη κατά τη διάρκεια διάσκεψης της ηγεσίας της FSB! Ανδρες του τμήματος αντικατασκοπείας μπήκαν με τα όπλα μέσα στην αίθουσα συσκέψεων, του φόρεσαν χειροπέδες, μπροστά στα μάτια των υφισταμένων του, του τοποθέτησαν κουκούλα στο κεφάλι και τον πήραν έξω από το δωμάτιο. 
 
Ο αναπληρωτής του, Dmitry Dokuchayev, είναι ένα βαθύς γνώστης του κυβερνοπολέμου, ο οποίος άρχισε να συνεργάζεται με την FSB πριν από αρκετά χρόνια.
 
Ο πρόεδρος Vladimir Putin βρίσκεται σε συνεχή ενημέρωση σχετικά με την έρευνα και πρώτος είχε ενημερωθεί για την διαρροή.
 
Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας κατηγόρησε την εταιρεία παροχής ίντερνετ King Servers για την κυβερνοεπίθεση στις αμερικανικές εκλογές.
 
Επιχειρηματικός συνέταιρος της King Servers "έδωσε" τον Mikhailov ότι δουλεύει για το FBI.
 
Πρόκειται για το σημείο που εικάζεται ότι αποτέλεσε την αρχή της έρευνας στα δύο μέλη της FSB.
 
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν ως μέρος ευρύτερης έρευνας για ομάδα η οποία διεξήγαγε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, έκλεβε ιδιωτικές πληροφορίες από ανθρώπους κοντά στο Κρεμλίνο και εργαζόταν ως πηγή πληροφοριών για τις ΗΠΑ.
 
Οι κατηγορία της προδοσίας σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή έως και 20 χρόνια φυλάκισης, καθώς και ότι οποιαδήποτε δίκη δεν θα γίνει δημόσια λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος.
 
Πρώτος συνελήφθη ο Ρ.Στογιάνοφ από τον οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι και έφτασαν μέχρι τα ανώταστα στελέχη της FSB.
 
Η ομάδα της Κασπέρσκι με επικεφαλής τον Στογιάνοφ συνεργαζόταν με την FSB από το 2013 στην ανάλυση κυβερνοεγκλημάτων και προσφέροντας τεχνογνωσία σε υποθέσεις γύρω από την κυβερνοασφάλεια, αναφέρει η Kommersant.
 
Η Kaspersky Lab επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Στογιάνοφ, αλλά είπε ότι οι κατηγορίες αφορούν σε διάστημα πριν προσληφθεί στην εταιρεία το 2012.
 
Ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί η εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, καθώς οι συγκεκριμένοι ήταν υπεύθυνοι όχι μόνο για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και για την εκτέλεση κυβερνοεπιθέσεων στο εξωτερικό.
 
Δεν έχει γίνει γνωστό αν η υπόθεση συνδέεται με τα όσα υποστηρίζει η CIA περί εμπλοκής της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.
 
Πάντως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε, ότι οι κατηγορίες για προδοσία δεν σχετίζονται με οποιαδήποτε εμπλοκή της Ρωσίας στις φερόμενες κυβερνο-επεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.
 
Πάντως το επίπεδο διείσδυσης της CIA στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είναι εντυπωσιακό αφού η στρατολόγηση ανωτατων αξιωματούχων της FSB, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι...
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις