Εκεί στέλνουν τα παιδιά από 2.5 χρονών

Εκεί στέλνουν τα παιδιά από 2.5 χρονών 


Η κυβέρνηση έχει την έγκριση της Τρόικα «για δωρεάν ένταξη και συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά από τριών χρόνων και άνω, στο πλαίσιο της
διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τα μέτρα και αντίμετρα που θα επιφέρουν την λεγόμενη δημοσιονομική ισορροπία».
Μήπως η ένταξη όλων των παιδιών από βρεφική ηλικία σε ολοήμερους παιδικούς σταθμούς θα τα απομακρύνει νωρίς από την οικογένεια τους και θα αναλάβει την εκπαίδευσή τους το κράτος;
Όσο πιο μικρό το παιδί τόσο πιο εύκολη η ένταξή του στην νοοτροπία της Νέας Τάξης, η οποία στοχεύει στο να εκπαιδεύει δούλους και όχι ελεύθερους ανθρώπους με ενισχυμένο το αίσθημα της δημιουργικότητας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «οι δανειστές έχουν ήδη συναινέσει στο συγκεκριμένο θετικό μέτρο που προτείνει η ελληνική πλευρά και που εντάσσεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.
Εφόσον το μέτρο “κλειδώσει” στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης, θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα αναπτυχθεί πλήρως από τον Ιανουάριο του 2019. Το σημαντικότερο είναι, δε, ότι δεν περιορίζεται μόνο για τα παιδιά εργαζόμενων, αλλά και άνεργων γονέων».
Όπως αναφέρουν οι αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, «το πρόγραμμα προβλέπει την ένταξη στους δημόσιους και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά από την ηλικία των 2,5-3 χρόνων. Το συγκεκριμένο μέτρο, λένε πηγές που έχουν αναλάβει την επεξεργασία του, θα διευκολύνει τις οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας καθώς «στον παιδικό σταθμό τα παιδιά θα περνούν ένα μεγάλο κομμάτι της μέρας τους με θέρμανση και φαγητό».
Στην αρχή θα πηγαίνουν μόνο τα παιδιά των φτωχών οικογενειών, μετά όμως ενδέχεται να καταστεί υποχρεωτικό για όλους.
Επιπλέον, στα ολοήμερα νηπιαγωγεία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, όλα τα παιδιά θα έχουν ιατρική παρακολούθηση και θα κάνουν υποχρεωτικά όλα τα αναγκαία εμβόλια, τα οποία έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς για επικίνδυνες παρενέργειες.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση εκτιμάται ότι θα… «βοηθήσει» σε μεγάλο βαθμό τους εργαζόμενους γονείς που θα απαλλάσσονται από το κόστος τού να απασχολούν ανθρώπους για να τους «κρατούν» τα παιδιά, όπως επίσης τους άνεργους που με τη συμμετοχή των παιδιών στους σταθμούς έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν τουλάχιστον μία περιστασιακή δουλειά.
Πέραν τούτου, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει την επέκταση των σχολικών γευμάτων για παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό. Αναμένεται δε να καλύψει 300.000 μαθητές δημοτικών σχολείων, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στον μισό σχολικό πληθυσμό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγχρόνως, προβλέπεται η επέκταση των οικογενειακών επιδομάτων όχι μόνο στις οικογένειες με τρία ή περισσότερο παιδιά, αλλά και σε όσες έχουν ένα ή δύο παιδιά.
Παντού ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αρκεί να φοιτούν τα παιδιά στο ολοήμερα σχολεία!







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις