Άναψε πράσινο φως η Ρωσία συντριβής των Αλβανών- Μαζική πολεμική κινητοποίηση και διασπορά σε θέσεις μάχης του σερβικού Στρατού

 


Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στα Βαλκάνια καθώς οι Αλβανοί το τραβάνε στα άκρα με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χ.Θάτσι, να υποβάλλει σχέδιο νόμου με
το οποίο το Κοσσυφοπέδιο αποκτά Ένοπλες Δυνάμεις κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των κόκκινων γραμμών της Σερβίας. Αμέσως το σερβικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε τον αιφνιδιαστικό έλεγχο των πολεμικών  δυνατοτήτων  του σερβικού στρατού σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργού Άμυνας και  απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας!
Δείτε εδώ στο βίντεο και τις εικόνες την προκλητική ενέργεια των Αλβανών.



Το σενάριο αφορά αιφνιδιαστική και βίαιη «κρίση» με τους Αλβανούς που κατοικούν στο Πρέσεβο , επιθέσεις Αλβανών παραστρατιωτικών μονάδων από το Κοσσυφοπέδιο και στην κορύφωση της κλιμάκωσης , την ταυτόχρονη επέμβαση των ΕΔ Αλβανίας και Κροατίας , οι οποίες πρόσφατα ζήτησαν βοήθεια από το ΝΑΤΟ , λόγω «σερβικής επιθετικότητας».
Οι εξελίξεις στην «γειτονιά μας» τα Βαλκάνια ήδη κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και πολύ σύντομα θα ακούσουμε για πολεμική αντιπαράθεση με επίκεντρο την Σερβία.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε  χθες το βράδυ και αυτό είναι εξαιρετικά  αιφνιδιαστικό, όσον αφορά  στον τομέα ελέγχου των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του στρατιωτικού προσωπικού για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Ο έλεγχος θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Μαρτίου στις διάφορες τοποθεσίες στη Σερβία, καταλήγει η ανακοίνωση .
Το σερβικό γενικό επιτελείο μέσω του επιχειρησιακού εθνικού κέντρου διοίκησης παρουσία του υπουργού  άμυνας Ζόραν Τζόρτζεβιτς και του Α/ ΓΕΣ  αντιστρατήγου Λιούμπισα Ντίκοβιτς έδωσε το πράσινο φως για την κινητοποίηση των σερβικών ενόπλων δυνάμενων, ενόψει πιθανών εξελίξεων στην περιοχή μας .
Κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής πολεμικής ετοιμότητας οι σερβικές μονάδες  θα  ελεγχθούν για την ετοιμότητα να ανταποκριθούν άμεσα στις αποστολές που τους ανατέθηκαν εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων σύμφωνα με το σενάριο…..που αφορά «κρίση» με τους Αλβανός στο Πρέσεβο με ταυτόχρονη επέμβαση Αλβανίας και Κροατίας  .
Ήδη ο σερβικός στρατός είναι σε διάφορα κομβικά σημεία της επικράτειας όπου υλοποιεί σενάρια απόκρουσης εχθρικών δυνάμεων.
Η πολεμική ετοιμότητα των Σέρβων σαφώς και αφορά σενάρια τα οποία θεωρούνται  πάρα πολύ πιθανά και  εκτελούνται για να μπορέσουν να ανταποκριθούν …μέχρι να έρθουν οι Ρώσοι με τα « πανίσχυρα οπλικά συστήματα τους».
Ρωσία και Σερβία έχουν αμυντική συνεργασία και συμφωνία η οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση πολεμικών εξελίξεων, η Μόσχα θα αποστείλει σε πρώτο χρόνο οπλικά συστήματα και εφόδια και σε δεύτερο χρόνο, επίλεκτες δυνάμεις αλεξιπτωτιστών.  
Ενδεικτικό όμως είναι ότι η Σερβία αναμένει πολυμέτωπη επίθεση από τέσσερα σημεία, κάτι που αποτελεί επανάληψη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου όταν δέχθηκε επίθεση από τρεις μεριές ( Ρουμανία, Βουλγαρία, με ταυτόχρονη προέλαση των Γερμανών από την Ουγγαρία) .
Παρόμοια κατάσταση τότε αντιμετώπισε και η Ρωσία, με επίθεση από τρεις μεριές και τρία κράτη ταυτόχρονα ( Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία) , καθώς και η Ελλάδα (Γερμανία και Ιταλία).
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στην χώρα μας οφείλουμε να είμαστε και θα είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε ξανά, όπως και να είναι η οικονομική  κατάσταση.







ΠΗΓΗ


















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις