Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα




Η ΟΥΕΦΑ επέβαλε τιμωρία στον Ολυμπιακό, 3.000 θέσεις στο πέταλο της Θύρας 7 του γηπέδου Καραϊσκάκη να μείνουν κλειστές, στο κρίσιμο παιχνίδι με την τουρκική Μπεσίκτας για
την φάση των «16» του Europa League.
Η αιτιολογία που μεταφέρουν όλα τα mainstream sites (πολιτικά και αθλητικά) που λυμαίνονται τον χώρο της «ενημέρωσης», είναι προδήλως γενικόλογη και συγκεχυμένη (ως συνήθως). Κάποια «συνθήματα» λέει, που ακούστηκαν στο γήπεδο του Ολυμπιακού κατά τον αγώνα με την τουρκική Οσμανλισπόρ για την φάση των «32».
Ένα μάλιστα από τα προαναφερθέντα ενημερωτικά λύματα μεταφέρει την είδηση με εμφανές αίσθημα… ευφορίας, μιλώντας γενικώς για «συμπεριφορά» (χωρίς να την διευκρινίζει) των οπαδών της πειραϊκής ομάδας στο αγώνα με την τούρκικη ομάδα, η οποία «δεν πέρασε απαρατήρητη από τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας!» (Το θαυμαστικό δικό τους).
Τιμωρία ανάλογη είχε επιβληθεί στον Ολυμπιακό και το 2014 πριν το κρίσιμο αγώνα με την αγγλική Manchester United στο Καραϊσκάκη, επειδή είχε εμφανιστεί λέει «ρατσιστικό πανό», το οποίο τελικά, αποδείχθηκε ότι αφορούσε μια νεκροκεφαλή που κοσμεί το πανό ενός παλιού μαχητικού συνδέσμου οπαδών του Ολυμπιακού εδώ και κάμποσα χρόνια, το οποίο εσχάτως οι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ απεφάνθησαν ότι είναι «κακό» γιατί παραπέμπει στο «ναζισμό».
Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα1 Οι διαμαρτυρίες οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά και άλλων ομάδων, για την τιμωρία στο ματς με την Μπεσίκτας, στο διαδίκτυο, είναι εντονότατες με την πλειοψηφία να καταγγέλλει την περίεργη «ευαισθησία» της ΟΥΕΦΑ, αλλά και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που φαίνεται να έχει σε θέματα «ρατσισμού».
Έτσι καταγγέλλεται η απουσία ποινής στην γερμανική Σάλκε, οι οπαδοί της οποίας στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα κουνούσαν προκλητικά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, κίνηση μειωτική, όχι βέβαια για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά για όλους τους Έλληνες. Όποιος έχει ζήσει στην Γερμανία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει πως αντιμετωπίζεται ο – μετά την κρίση – Έλληνας. Ο Έλληνας ο «τεμπέλης», ο Έλληνας ο «επαίτης», που ζει με δανεικά, που ζει «με τα λεφτά μας» (θυμηθείτε πρωτοσέλιδα από γερμανικά περιοδικά) είναι ρατσιστικά στερεότυπα που μένουν στο απυρόβλητο και δεν τιμωρούνται.
Με λίγα λόγια, εάν η μπανάνα συνιστά «διάκριση» και περιέχει «ρατσιστικό υπονοούμενο» εναντίον των μαύρων ποδοσφαιριστών, τα 50ευρα δεν είναι κατά των Ελλήνων;
Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα2 Επίσης στο γήπεδό τους στο Γκελζενκίρχεν της Γερμανίας στην κερκίδα των Γερμανών φιλάθλων, υπήρχαν πολλές σημαίες του κρατιδίου των Σκοπίων (λόγω «αδελφοποίησης» της Σάλκε με σκοπιανική ομάδα), αλλά και (παράνομη) σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι ψηλά στην κερκίδα τους υπήρχε και μια μεγάλη ομάδα οπαδών των Γκρίζων Λύκων που κρατούσαν  την τούρκικη σημαία και έκαναν το χαρακτηριστικό με τα δάχτυλα σήμα των Γκρίζων Λύκων! Τίποτα από όλα αυτά δεν είδε η «ευαίσθητη» UEFA.
Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα3 Το αποκορύφωμα της υποκρισίας της ΟΥΕΦΑ είναι ότι είδε το τεράστιο πανό που άπλωσαν κάποιοι πατριώτες οπαδοί του ΠΑΟΚ «Η Μακεδονία είναι Μία και Μοναδική και είναι Εδώ» στο γήπεδο της Τούμπας και ενοχλήθηκε, απειλώντας με τιμωρία την ομάδα της Θεσσαλονίκης, γιατί το πανό είναι λέει «πολιτικού περιεχομένου» (!), αλλά οι αξιωματούχοι δεν είδαν (!) το άλλο τεράστιο πανό από άλλους οπαδούς του ΠΑΟΚ (στην θύρα 4Α), που έλεγε “F…ing Nazi Get Out Of Here” – που πολλοί βιάστηκαν να το νομίσουν «αντιναζιστικό» και δεν παρατήρησαν ούτε τον ενικό (nazi, όχι nazis), ούτε την εικόνα της Μέρκελ με στολή «ναζί» στην μέση! (Οι οπαδοί της Σάλκε νόμισαν ότι το «ναζί» χαρακτήριζε εκείνους και θίχτηκαν και ανταπάντησαν με δικό τους υβριστικό κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ).  Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα4
Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα5 Περίεργο που ένα πανό που αναφερόταν υβριστικά στην καγκελάριο της Γερμανίας ξέφυγε της προσοχής της κατά τα άλλα “no politica” ΟΥΕΦΑ.
Η πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν μέσα στο γήπεδο στον αγώνα με την Οσμανλισπόρ) δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο ακριβώς τον λόγο επιβλήθηκε αυτή η τιμωρία. Και αν ακόμα ακούστηκε ένα σύνθημα κατά των Τούρκων, (λέγεται ότι ακούστηκε το «αυτό είναι σωστό, θα σας θάψουμε σε χώμα ελληνικό») αυτό ακούστηκε μία φορά και μόνο. Και όλοι αναρωτιούνται πως γίνεται οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ να αντιλήφθησαν το «κακό» σύνθημα τραγουδισμένο στα ελληνικά.
Η εξήγηση είναι ότι η τιμωρία επεβλήθη έπειτα από καταγγελία Έλληνα που εργάζεται για την οργάνωση FARE, που είναι επίσημος συνεργάτης της UEFA.   Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα6
H FARE (Football Against Racism in Europe) ιδρύθηκε από «αντιρατσιστικές» ΜΚΟ το 1999 στην Βιέννη. Από την πρώτη στιγμή «υποστηρίχθηκε» και «υποστηρίζ€ται» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γιούνκερ, Μπαρόζο και λοιποί).
Βέβαια την FARE δεν την ενδιαφέρει μόνο να «εξαλειφθεί ο ρατσισμός» από τα γήπεδα. Όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε: Το μελλοντικό έργο της FARE μαζί με την UEFA, την FIFA και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να ενθαρρύνει τους αθλητικούς συλλόγους και τις αθλητικές ενώσεις να θεσπίσουν μέτρα που θα προωθούν την πολυμορφία, για να διασφαλιστεί η ίση εκπροσώπηση των μεταναστών και των εθνοτικών μειονοτήτων σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου – όχι μόνο στο γήπεδο».
Ο στόχος λοιπόν είναι η κυριαρχία της «πολυμορφίας» (πολυπολιτισμικότητας) παντού στον χώρο του ποδοσφαίρου. Για μια ακόμη φορά παρατηρούμε το φαινόμενο χρηματοδοτούμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις και «πρωτοβουλίες», αριστερής νεοταξικής ιδεολογίας πάντα, να χαράζουν εκείνες το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών (βλ. μεταναστευτική πολιτική, Παιδεία κλπ) ερήμην φυσικά των ίδιων των λαών. Η FARE λοιπόν, που αναφέρεται ως «μη κυβερνητικό δίκτυο», παίζει τον ρόλο του «παρατηρητή» (για άλλους χαφιέ) στα γήπεδα και έχει ανθρώπους της που καταγράφουν οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή τους.
Έχει όπως είπαμε, αποστολή της λέει, την εξάλειψη του «ρατσισμού» και των «διακρίσεων» από τα γήπεδα. Το περίεργο εδώ είναι, ότι επειδή η FARE  έχει περιλάβει και την «ομοφοβία» στους εχθρούς που πρέπει να εξαλειφθούν από τα γήπεδα, δεν έχουμε ακούσει ακόμα για καταγγελίες και τιμωρίες ομάδων για τα χίλια δύο οπαδικά συνθήματα και τραγουδάκια που ακούγονται στα ελληνικά γήπεδα από τα οποία (όποιος γνωρίζει τα ελάχιστα) προκύπτει ότι οι φανατικοί οπαδοί δεν φαίνεται να θεωρούν την ομοφυλοφιλία και τόσο…. «φυσιολογική». Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα7

Η FARE έχει εκδώσει αναλυτικό κατάλογο που περιέχει όλα τα «απαγορευμένα» σύμβολα. Όποιος την δει θα αντιληφθεί αμέσως ότι όλα εντάσσονται στον χώρο της λεγόμενης «ακροδεξιάς». Δεν υπάρχει ούτε ένα που να ανήκει στον χώρο της αριστεράς ή της αναρχίας! Το σφυροδρέπανο, σύμβολο πόνου για εκατομμύρια Ευρωπαίους, επιτρέπεται να βρίσκεται στα γήπεδα. Το ίδιο και το σύμβολο της αναρχίας.
Επίσης δεν υπάρχει κανένα σύμβολο που να έχει σχέση με τον ισλαμισμό! Σε μία Ευρώπη που δεν προλαβαίνει να θάβει τους νεκρούς της που βρίσκουν τον θάνατο με χίλιους δυο τρόπους εξαιτίας του μίσους φανατικών «ενσωματωμένων» μωαμεθανών.
Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα8 Στην σελίδα της FARE θα δείτε ότι απαγορεύεται να εμφανιστεί πανό με το σύνθημα “Good Night Left Side” και την χαρακτηριστική κλωτσιά. Αλλά δεν απαγορεύεται να εμφανιστεί το πανό με την ίδια κλωτσιά, αλλά που να λέει “Good Night White Pride”! Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα δείτε την FARE να γράφει ότι δεν θέλει λέει, να υπάρχουν στα γήπεδα συνθήματα «μίσους». Πιο ειλικρινής θα ήταν εάν έγραφε ότι επιδοκιμάζει το μίσος και τις επιθέσεις κατά «ακροδεξιών».
Να θυμηθούμε ότι η δική μας Superleague, ήρθε σε συνεργασία με την FARE, «αφιερώνοντας» την 8η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος (22-24 Οκτωβρίου 2016) στην «εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων». Ήταν η δέκατη χρονιά που η Superleague συμμετείχε σε αυτήν την «πανευρωπαϊκή εκστρατεία» που έχει σκοπό να θυμίσει στους φιλάθλους «ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να διαχωρίζονται και να απομονώνονται λόγω φυλετικών ή άλλων κριτηρίων». Το «άλλων κριτηρίων» έχει πλάκα σύμφωνα μετά τα παραπάνω.
Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα9 Οπαδοί του Ολυμπιακού καταγγέλλουν ότι πιθανόν οι καταδότες της FARE δεν είδαν με καλό μάτι τις πολλές ελληνικές σημαίες που βρέθηκαν στο γήπεδο εκείνο το βράδυ (φώτο), ενώ κάποιος φίλος των ερυθρόλευκων που ήταν στο γήπεδο μαρτυρεί ότι στην θύρα 22 υπήρχε μια παρέα πιτσιρικάδων από την Κύπρο που σήκωσαν μια κυπριακή σημαία και αμέσως ήρθαν οι σεκιουριτάδες και τους έλεγαν να την κατεβάσουν γιατί «περνάνε πολιτικά μηνύματα»!
(Να θυμηθούμε ότι σε αγώνα της εθνικής μας ομάδος νέων είχε απαγορευθεί η σημαία της Βορείου Ηπείρου!) Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα10 Αγριεμένος ερυθρόλευκος οπαδός γράφει κάπου: «Λογοκρισία στα συνθήματα που φωνάζει η 7 δε θα επιβάλλει κανένας σκ…δικτάτορας τύπου Πλατινί. Ο Θρύλος δεν είναι απλά ένα αθλητικό σωματείο, αλλά ένα φαινόμενο με κοινωνικο-ιστορικές προεκτάσεις και όταν η χώρα μας απειλείται καθημερινά από τα μογγόλια δε θα καταντήσουμε θέατρο. Είναι ντροπή που παρακινείτε τον κόσμο να μείνει άπραγος», καθώς κάποιοι ζητούν οι οπαδοί να αφήσουν απέξω «την πολιτική», γιατι μας βλέπει η ΟΥΕΦΑ.
Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα11 Την ίδια ώρα οπαδοί της Μπεσίκτας ανεβάζουν εικόνες στα social media με τον Κεμάλ και με την προκυμαία της φλεγόμενης Σμύρνης και απειλούν ότι «θα ξαναπνίξουν τους Έλληνες», κάνοντας αναφορά στο «1922». Να πούμε ότι, όπως αναφέρει σε μακροσκελές άρθρο – αγιογραφία προς τον Ατατούρκ η επίσημη ιστοσελίδα της Μπεσίκτας, ο Κεμάλ ήταν οπαδός της Μπεσίκτας, η οποία ιδρύθηκε το 1903 από οπαδούς του (!) και υιοθέτησε την μαυροάσπρη στολή, προς τιμήν των νεκρών Τούρκων στρατιωτών στους Βαλκανικούς Πολέμους.
Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα12 ΥΓ1: Ένα από τα ευτράπελα πάντως, της όλης «αντιρατσιστικής» παράνοιας είναι ότι ακόμα και ο ίδιος ο διευθυντής της FARE, ο ινδικής καταγωγής Piara Powar (αριστερά), κατηγορήθηκε για «ρατσισμό»! Αποκάλεσε «καρύδα» έναν άλλον Ινδό στο twitter. Κάτι που σημαίνει καφέ απ’ έξω, λευκός από μέσα. Δηλαδή κάτι σαν «προδότη της φυλής»..
Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα13
Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα - Εικόνα14

ΥΓ2: Το ενδιαφέρον είναι ότι οι φανατικοί οπαδοί της τουρκικής Μπεσίκτας είναι οι λεγόμενοι “Carsi”, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν υιοθετήσει ως λογότυπό τους το γνωστό Α της αναρχίας. Παρουσιάζονται ως «αριστεροί», «αντιρατσιστές», «αντιναζί» (δεν ξέρω που έχει ναζί η Τουρκία, αλλά τέλος πάντων) και τα τοιαύτα. Έχουν λέει, αντιταχθεί στον πόλεμο του Ιράκ, έχουν στηρίξει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων (δεν ξέρω για την Γενοκτονία των Ποντίων και την εισβολή στην Κύπρο τι έχουν πει) και πολεμούν τον «δεσποτιμό». Είναι κατά του Ερντογάν και κάποιοι από αυτούς θα δικαστούν για πράξεις που συνδέονται με το πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα, αντιμετωπίζοντας ποινές που φτάνουν μέχρι την ισόβια κάθειρξη. Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν πολιτικά / ιδεολογικά είναι συνειδητοποιημένοι, (ειδικά όσον αφορά την αναρχία), αλλά φέρονται «αδελφοποιημένοι» με μερίδα φανατικών οπαδών του ΠΑΟΚ! Και ειδικά με εκείνους της θύρας 4 που τα τελευταία χρόνια υιοθέτησαν την μόδα «αντίφα» (όχι όλος ο κόσμος των φανατικών του ΠΑΟΚ).






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις