Διάγγελμα Τσίπρα και εκλογές;


Αποτέλεσμα εικόνας για Διάγγελμα Τσίπρα και εκλογές;


Αιφνιδίως τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη φημολογία για διάγγελμα Τσίπρα με το οποίο θα προαναγγείλει εκτάκτως προσφυγή στις κάλπες.
Στο Μαξίμου αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι
οι δανειστές θα τραβήξουν την αξιολόγηση στα άκρα και σε περίπτωση που τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ολλανδία και Γαλλία δεν δημιουργούν κραδασμούς στην Ευρώπη, λέγεται ότι η Μέρκελ θα αναγκάσει τον Τσίπρα να κάνει ταπεινωτικές υποχωρήσεις οι οποίες θα θίγουν τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του-δηλαδή τους δημοσίους υπαλλήλους.
Σ΄αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρει ο Τσίπρας να εξασφαλίσει τους 153_καθώς του τραβάει το χαλί ακόμη και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με την τελευταία του παρέμβαση που ακούγεται αυτονόητη:Δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να ψηφίσει μέτρα πέρα από την θητεία της.
Ο Τσίπρας ζύγισε τα δεδομένα και υπάρχει έντονη φημολογία ότι οδηγήθηκε στην απόφαση της πρόωρης κάλπης και του εκτάκτου διαγγέλματος. Διαισθάνεται πως εάν ψηφίσει σκληρό πακέτο μέτρο ο Σύριζα θα βρεθεί προ διάλυσης.
Οσο για τον Σκουρλέτη:Την άποψη ότι είναι «δημοκρατικά επιβεβλημένο» τα νέα μέτρα να ψηφιστούν από μια «ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής» εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
«Επειδή ακριβώς αυτά τα μέτρα αφορούν το έτος 2019 και μετά, υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν από μία ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής», δήλωσε ο υπουργός στον Realfm. Ερωτηθείς αν μιλάει για 180 ψήφους, ο ίδιος διευκρίνισε: «Μιλάω για μία ευρύτατη συναίνεση. Δεν ξέρω αν θα είναι 180 ή παραπάνω ή λιγότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν την επόμενη κυβέρνηση που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι στο μεγαλύτερο της μέρος. Άρα, δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε αυτή τη διάσταση, της ανάγκης να υπάρξει μία ευρύτερη συναίνεση».
 Στο ερώτημα αν αυτό είναι προσωπική του άποψη ή κυβερνητική θέση, ο ίδιος απάντησε ότι «είναι προσωπική μου άποψη».
Στο μεταξύ το πόσο τρομακτικές συνέπειες για τον Σύριζα θα έχει το κλείσιμο της αξιολόγησης περιέγραψε ο Γιάννης Βαρουφάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου: Χαρακτήρισε καταστροφικό το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης και απάντησε ξεκάθαρα ότι η επιλογή της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η ρήξη με τους δανειστές.Ερωτηθείς εάν αυτός ο δρόμος οδηγεί στην επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης», επισημαίνοντας ότι η παγίωση ενός πλεονάσματος 3,5% θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.










ΠΗΓΗ
























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις