Τουρκια τελος...Ο Μ.Ασαντ μένει, τα βρήκαν ΗΠΑ-Ρωσία!

 


Διπλή Αμερικανική μαχαιριά στην Τουρκία και ίσως έτσι να εξηγείται η εσπευσμένη λήξη της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» λίγο πριν την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, στην Άγκυρα για
συνομιλίες. Στρατιωτικός διοικητής των Κούρδων (SDF), δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και οι αεροπορικές δυνάμεις  τους που συμμετέχουν στην επιχείρηση εναντίον της Ράκκας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση της Τάμπκα ως εναλλακτική στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
Προφανώς η βάση αυτή προορίζεται για αρχικό ορμητήριο των ΗΠΑ κατά της Ράκκας αν επιδεινωθούν οι σχέσεις με την Τουρκία ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει και μόνιμη βάση τους, αντικαθιστώντας κάποια στιγμή πλήρως το Ιντσιρλίκ σε ένα υπό ίδρυση κουρδικό κράτος!Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ προκαλώντας νέο σοκ στην Τουρκία ανακοίνωσαν ότι  δεν θέτουν πλέον ως προτεραιότητά τους στο θέμα της Συρίας την απομάκρυνση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.
 Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, από την Τουρκία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, είπε ότι η θέση του Άσαντ «θα αποφασισθεί από τον συριακό λαό».
Αυτη οπως θυμαστε ηταν και η δηλωση του Πουτιν οταν ξεκινησαν οι Ρωσικες επιχειρησεις στην Συρια...!!!
Ταυτόχρονα, Αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροκίνητη ενέργεια με μεταφορά εκατοντάδων μαχητών των Κούρδων SDF στα μετόπισθεν του ISIS για την αποκοπή της Ράκα από δυσμάς.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις