Γαλοπούλες χορεύουν «τελετουργικά» γύρω από μία νεκρή γάτα – Η εξήγηση του παράξενου φαινομένου

 


Ένα σπάνιο βίντεο με ένα μυστηριώδη «χορό» που έχουν στήσει γαλοπούλες γύρω από το άψυχο σώμα μιας γάτας που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, κάνει το γύρο
του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες!
Το περιστατικό καταγράφηκε από έναν πολίτη στη Βοστόνη και δείχνει τις γαλοπούλες σα να πραγματοποιούν κάποιου είδους τελετουργικό γύρω από τη νεκρή γάτα. Πολλοί χρήστες των μέσω κοινωνικής δικτύωσης προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την περίεργη αυτή συμπεριφορά των πτηνών, ωστόσο, την απάντηση την έδωσαν οι επιστήμονες.
Ο ειδικός στις γαλοπούλες, David Scarpitti τόνισε ότι πιθανότατα οι γαλοπούλες ήθελαν να διαπιστώσουν αν ο «εχθρός» είναι ακόμη ζωντανός. Όπως εξήγησε αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη ήταν ένας από τους ηγέτες του κοπαδιού να ξεκίνησε να περιφέρεται γύρω από τη γάτα και ο υπόλοιπες ακολούθησαν, καθώς οι γαλοπούλες έχουν την τάση να ακολουθούν τον ηγέτη του κοπαδιού.Από την πλευρά του ένας βιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ανέφερε ότι έκαναν επιθεώρηση στο αρπακτικό ώστε να προειδοποιήσουν τα άλλα ζώα για τον κίνδυνο.









ΠΗΓΗ
















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις