Προειδοποιούν ξαφνικά για σεισμό που μπορεί να ισοπεδώσει την Τουρκία

Προειδοποιούν ξαφνικά για σεισμό που μπορεί να ισοπεδώσει την Τουρκία


Για τον αυξημένο κίνδυνο ενός μέγα-σεισμού προετοιμάζουν τον τουρκικό λαό οι επιστήμονες, υποστηρίζοντας πως η πολιτεία θα πρέπει να
ετοιμάζεται ούτως ώστε οι συνέπειες να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες.
Πιο συγκεκριμένα, ο Haluk Özen επικεφαλής του τμήματος αντισεισμικών ερευνών του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, προειδοποιεί πως ένας τυχόν σεισμός άνω των 7 ρίχτερ στην θάλασσα του Μαρμαρά, θα προκαλούσε ακόμη και τσουνάμι που θα αφάνιζε μεγάλο μέρος των παραλιακών τμημάτων της Κωνσταντινούπολης.
Το ενδεχόμενο αυτό, υποστηρίζει ο ίδιος, κάθε άλλο παρά απίθανο είναι, καθώς η περιοχή έχει δώσει κατά το παρελθόν πολύ μεγάλους και καταστροφικούς σεισμούς.
"Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  καταστροφής, εφόσον ενεργοποιηθεί κάποια από τα ρήγματα κάτι που ενεργοποιήσει με την μορφή ντόμινο ένα μεγάλο τσουνάμι το οποίο θα απειλήσει την ίδια την Κωνσταντινούπολη και τους κατοίκους της . Οι άνθρωποι στην καταστροφή, έχει μεγάλη σημασία το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται".
Έκδηλη είναι η ανησυχία των επιστημόνων και για το φράγμα "Ατατούρκ", το οποίο μάλιστα εκτιμάται πως δεν θα αντέξει ούτε σε έναν κατά πολύ ανίσχυρο σεισμό των 6,5 ρίχτερ.







ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις