Αυτό είναι κράτος: Οι «κυνηγοί συνόρων» πιάνουν δουλειά στην Ουγγαρία για τους παράνομους μετανάστες

 


«Η καταιγίδα δεν έχει τελειώσει, απλά έχει καταλαγιάσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν σήμερα, αναφερόμενος στις ροές προσφύγων και παράνομων μεταναστών που
ταξιδεύουν στην Ευρώπη στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τις συγκρούσεις από την Συρία, το Ιράκ κι άλλες χώρες, μέσω των Βαλκανίων.
Σε μια τελετή ορκωμοσίας των «κυνηγών συνόρων», ο “Ορμπαν, που θεωρεί την μετανάστευση μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι η Ουγγαρία πρέπει να δράσει για να υπερασπίσει τον εαυτό της.
«Υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια που περιμένουν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής (στην Ευρώπη)», τόνισε. Την Τρίτη ο Ούγγρος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους μουσουλμάνους κυρίως μετανάστες «Δούρειο Ίππο της τρομοκρατίας», επικαλούμενος τον κίνδυνο ενός νέου μεταναστευτικού ρεύματος στα Βαλκάνια, καθώς προχωρεί στην ενίσχυση των αμυντικών δυνάμεων της χώρας.
Οι «κυνηγοί συνόρων», όπως οι αστυνομικοί, θα φέρουν μεταξύ άλλων πιστόλι με πραγματικές σφαίρες, κλομπ, σπρέι πιπεριού και χειροπέδες. Η αστυνομία της Ουγγαρίας στοχεύει να στρατολογήσει έως και 3.000 «κυνηγούς συνόρων».
Ο 26χρονος Σαντόρ Γιάνκοβιτς δηλώνει περήφανος που εντάχθηκε στην νέα δύναμη «των κυνηγών συνόρων», έπειτα από εξάμηνη εκπαίδευση που έλαβε για να βοηθήσει την αστυνομία και τον στρατό να εμποδίσουν μετανάστες να εισέλθουν στην χώρα. Μαζί με 1.000 ακόμη εθελοντές θα ξεκινήσει να εκτελεί τα καθήκοντα του εντός των επόμενων τριών μηνών. Όπως τόνισε ο ίδιος δεν έχει ποτέ του συναντήσει μετανάστη, αλλά αναμένει να εκτελεί περιπολίες με μεγάλη περηφάνια, καθώς πάντα φιλοδοξούσε να γίνει αστυνομικός.
Παράλληλα με τον συρμάτινο φράχτη της χώρας στα νότια σύνορα της, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει μια δεύτερη γραμμή «έξυπνου φράκτη» κατά μήκος των συνόρων της με την Σερβία. Η συνοριοφυλακή έχει αναφέρει ότι έχει συλλάβει τουλάχιστον 100 παράτυπους μετανάστες τις τελευταίες 30 μέρες.
Την Τρίτη το ουγγρικό κοινοβούλιο υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία την επανεισαγωγή της συστηματικής κράτησης όλων των προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις