Τι να τους κάνεις τους εχθρούς...Τα Σκόπια «Μακεδονία» σε ελληνικό τουριστικό έντυπο

Τα Σκόπια «Μακεδονία» σε ελληνικό τουριστικό έντυπο - ΒΙΝΤΕΟ


Αντιδράσεις ξεσήκωσε η ατυχής ενέργεια της ανώνυμης εταιρείας «Αναπτυξιακή Δράμας-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ», η οποία σε δράση για την
ανάδειξη της Δράμας και της Ελλάδος στο εξωτερικό, εξέδωσε ένα βιβλίο-οδηγό, ο οποίος στο οπισθόφυλλό του είχε χάρτη, όπου τα Σκόπια αναγράφονται ως «Μακεδονία».
Το θέμα αναδείχθηκε από έναν αντιπολιτευόμενο περιφερειακό σύμβουλο της Περιφερειακής Αναγέννησης, τον Σωτήρη Μποταίτη.
Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής έδωσε αμέσως εντολή για την ανατύπωση του οδηγού και την διόρθωση του… λάθους.

Αυτό το λάθος δεν είναι καθόλου αμελητέο, καθώς ο οδηγός έχει στόχο την προώθηση της Δράμας, της ΑΜ-Θ και της Ελλάδας γενικότερα στο εξωτερικό, ενώ διανέμεται και στις χώρες-εταίρους του εξωτερικού.
Σε μια εποχή που ένα-ένα τα γειτονικά κράτη αδιαφορούν για την ονομασία των Σκοπίων, μια τέτοια κίνηση ενισχύει τις φωνές και τα επιχειρήματα υπέρ του ονόματος «Μακεδονία».
Πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να έχουμε τον νου μας σε θέματα που αφορούν την πατρίδα και να μην δίνουμε πατήματα σε εχθρούς του Ελληνισμού. Η αδιαφορία σε συνδυασμό με την προχειρότητα είναι ακόμα χειρότερη και από την προδοσία.
«Το έντυπο υλικό που μας μοιράστηκε είναι χρηματοδότηση από το Leader της Δράμας; Και το έχετε διαβάσει καλά;», αναρωτήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, σε διευκρινιστική ερώτηση που απηύθυνε προς τον γενικό διευθυντή της Αναπτυξιακής Δράμας, Μανώλη Χατζόπουλο, και τον πρόεδρό της και χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Αργύρη Πατακάκη. «Αρκετά καλά», απάντησε με αυτοπεποίθηση ο κ. Χατζόπουλος. «Στο τέλος έχει έναν χάρτη. Τον βλέπετε; Εγώ κράτος Μακεδονία δεν ξέρω να υπάρχει. Κράτος FYROM ξέρω. Δεν είναι λίγο υπερβολικό να χρηματοδοτήσουμε μια εταιρία που τυπώνει χάρτες με το όνομα Μακεδονία; Θα έπρεπε να είμαστε πιο ευαίσθητοι σε αυτά τα θέματα», τόνισε λιτά. Οι υπεύθυνοι φάνηκαν ...για πρώτη φορά να αντιλαμβάνονται το λάθος τους, «ρίχνοντας» τις ευθύνες στην εταιρία του εξωτερικού που ανέλαβε την εκπόνηση του οδηγού.









ΠΗΓΗ



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις