Ιμάμη θα αποκτήσει ο αμερικανικός στρατός!

Ιμάμη θα αποκτήσει ο αμερικανικός στρατός!


«Καινοτομία» ονομάζει το Επιτελείο Στρατού των ΗΠΑ τον διορισμό μουσουλμάνου ιερέα στην 7η Μεραρχία Πεζικού που εδρεύει στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για
τον αντισυνταγμάρχη Khallid Shabazz, ο οποίος θα αποτελεί πνευματικός ηγέτης για περισσότερους από 14.000 οπλίτες και αξιωματικούς, αν και στην πλειοψηφία τους είναι Χριστιανοί.
Σήμερα στον Στρατό των ΗΠΑ υπηρετούν μόνο πέντε ιμάμηδες ως στρατιωτικοί ιερείς ενώ σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μόνο 10. Ο Shabazz, γεννήθηκε Χριστιανός από πιστή οικογένεια όπως αναφέρει, αλλά ασπάστηκε τον Ισλαμισμό και άλλαξε το όνομά του παρά τις πιέσεις των συγγενών του. Κατά τον ίδιο, η απόφαση του βασίστηκε στη σχέση που αισθάνθηκε με δόγματα της συγκεκριμένης θρησκείας όπως η απουσία ιερατικής ιεραρχίας και η κυρίαρχη θέση της φιλανθρωπίας.
Σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω του μουσουλμανικού θρησκεύματος του, οι υπηρεσίες του δεν έγιναν αποδεκτές. Όμως αυτή η απόρριψη δεν τον επηρεάζει. «Έχω την πραγματική ευκαιρία να λειτουργήσω ως πρεσβευτής του Στρατού και της θρησκείας μου», σχολίασε.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις