Kορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης..."Φοβαμαι οτι παμε για συγκρουση στο Αιγαιο"

 


«Φοβάμαι ότι θα γίνει μια σύγκρουση, την οποία κανείς δεν θα την περιμένει» ομολογεί κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης…Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για ακόμη μια φορά, καθώς παράγοντες
του State Department στις ΗΠΑ όπως και ο κορυφαίος ελληνοαμερικανός διπλωμάτης καριέρας, ο Πάτρικ Θέρος, βλέπουν ελληνοτουρκική σύγκρουση και δηλώνουν ανήσυχοι! Όμως το πλέον ανησυχητικό όπως οι ίδιοι μαρτυρούν είναι ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ελέγξουν πλέον τον Ρ.Τ.Ερντογάν και ο μόνος που κάνει «παιχνίδι» στην περιοχή μας είναι ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, με την θέση της αρμόδιας υφυπουργού Εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις να είναι ακόμη κενή.
Λέγοντας «πραγματικά φοβάμαι», ο κορυφαίος ελληνοΑμερικανός διπλωμάτης καριέρας,Πάτρικ Θέρος, εκμυστηρεύτηκε πως θεωρεί ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να εκδηλωθεί ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο κυρίως λόγω των εσωτερικών προβλημάτων που επικρατούν στο Τουρκικό στράτευμα μετά την εκδήλωση της απόπειρας του πραξικοπήματος.
Ο Πάτρικ Θέρος είναι διπλωμάτης καριέρας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Έχει υπηρετήσει τις ΗΠΑ σε μια σειρά από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής, ενώ έχει αναλάβει και υψηλόβαθμες θέσεις σε κρατικές υπηρεσίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις