Δημοτική αρχή μηνύει την Purdue Pharma γιατί πλημμύρισαν οι δρόμοι με το οπιούχο OxyContin


Αποτέλεσμα εικόνας για OxyContin


Δήμοι και οι κοινότητες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την διαδεδομένη εξάρτηση από οπιοειδή, έτσι η δημοτική αρχή του Everett, WA μηνύει τους κατασκευαστές της OxContin για το ρόλο τους στο να πλημμυρίσουν
οι δρόμοι με χάπια.
Η Everett έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της επιδημίας και ο Δήμαρχος Ray Stephanson πιστεύει ότι η Purdue Pharma, η κατασκευάστρια των OxyContin, ένα ισχυρό οπιοειδές, από τις χειρότερες φαρμακευτικές αγωγές στον πλανήτη, φέρουν μέρος της ευθύνης.
Η πόλη ισχυρίζεται ότι η Purdue Pharma βοήθησε εν γνώσει της αμφισβητήσιμους γιατρούς και φαρμακεία να διοχετεύσουν στην μαύρη αγορά το προϊόν.
Η Purdue αναγκάστηκε να πληρώσει $ 630 εκατομμύρια σε νομικές κυρώσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση το 2007, για την ηθελημένη διαστρέβλωση τους αναφορικά με τους κινδύνους για την ασφάλεια των φαρμάκων τους.
Τον Δεκέμβριο του 2016, 6 στελέχη φαρμακευτικών συνελήφθησαν στη Μασαχουσέτη για συνωμοσία υπερσυνταγολόγησης του επικίνδυνου οπιοειδούς, της φαιντανύλης. Οι κατασκευαστές της ναλοξόνης, που είναι το ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό αντίδοτο για την υπερβολική δόση οπιούχων, εκτόξευσαν τις τιμές τους ως απάντηση στην ταχέως αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων τους, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες σχεδιάζουν την παγκόσμια επέκταση της αγοράς των οπιοειδών, πιθανώς προκαλώντας μια παγκόσμια κρίση υπερδοσολογίας και θανάτου.
Το ντοκιμαντέρ Τhe OxyContin Express, ρίχνει περισσότερο φως στο πώς ξεκίνησε η τρέχουσα κρίση οπιοειδών και πώς διατηρείται με τη βοήθεια των γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις