Ο πλούτος των Rothschilds είναι πέντε φορές μεγαλύτερος από των 8 δισεκατομμυριούχων του κόσμου μαζί!

 

Μια πρόσφατη έκθεση της Oxfam International αναδεικνύει τη δραματική αύξηση της ισότητας των εσόδων σημειώνοντας ότι ο πλούτος των κορυφαίων 8 δισεκατομμυριούχων του κόσμου είναι κάτι περισσότερο από εκείνον του μισού του παγκόσμιου πληθυσμού, των 3,6 δισ. ανθρώπων


Η πρόθεση της έκθεσης ήταν να φέρει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατάχρηση και την αδικία που συνδέονται με το παγκόσμιο οικονομική μας σύστημα. Μάλιστα έλαβαν και μέρος στο πρόσφατο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός.
“Απευθύνει έκκληση για μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις οικονομίες μας, έτσι ώστε να λειτουργούν για όλους τους ανθρώπους, και όχι μόνο για τους λίγους τυχερούς.” [Oxfam]
Παρακάτω αναφέρονται οι 8 δισεκατομμυριούχοι μαζί με τον αναμενόμενο πλούτο τους, ο οποίος σε συνδυασμό ισούται με 426.200 δισεκατομμύρια δολάρια.
Bill Gates – $75 b
Amancio Ortega – $67 b
Warren Buffett – $60.8 b
Carlos Slim Helu – $50 b
Jeff Bezos – $45.2 b
Mark Zuckerberg – $44.6 b
Larry Ellison – $43.6 b
Michael Bllomberg – $40 b


Ο ισχυρισμός της Oxfam είναι ότι οι παγκόσμιες οικονομίες κάνουν κακή διαχείριση υπέρ των πλουσίων, κάτι που είναι σε μεγάλο βαθμό αλήθεια, ωστόσο, η έκθεση δεν κατάφερε να τονίσει σε αυτό το σοβαρό θέμα το μεγαλύτερο πρόβλημα με την οικονομία του κόσμου, η οποία είναι το ιδιωτικό μοντέλο των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών στις οποίες ανήκουν όλα τα νομισματικά χρέη.
Το τρέχον τραπεζικό μοντέλο είναι το προϊόν εκατοντάδων ετών σχεδιαζόμενης ανάπτυξης, διάρθρωσης, χειραγώγησης, δύναμης και πονηριάς που άρχισε από τον Mayer Amschel Rothschild, ο οποίος καθιέρωσε για πρώτη φορά τραπεζικούς και χρηματοπιστωτικούς οίκους στην Γερμανία, τον 18ο αιώνα.
Η προσεκτική καλλιέργεια του πλούτου του, με τη βοήθεια από τους πέντε γιους του, επέτρεψε τον Rothschild να ωφεληθεί πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, παρέχοντας χρηματοδότηση και πολεμικό υλικό στην Αυστρία, η οποία με τη σειρά της επέτρεψε την εκκολαπτόμενη οικογενειακή αυτοκρατορία να εξελιχθεί σε μια πολυ-εθνική οργάνωση, πλέον ο ένας και σημαντικός χρηματοδότης της βιομηχανίας και του πολέμου.
“Εκείνη την εποχή, ο Rothschild έστειλε τους πέντε γιους του για να ζήσούν στις πρωτεύουσες των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών. Στόχος του ήταν να έχει κάθε ένα από τα παιδιά του, τη δημιουργία μιας τραπεζικής δραστηριότητας στη Φρανκφούρτη, τη Νάπολη, τη Βιέννη, το Παρίσι και το Λονδίνο, και κατά τη διάρκεια όλου 1800, το έκαναν. Με τα παιδιά του Mayer Rothschild κατανεμημένα σε όλη την Ευρώπη, οι Rothschilds έγινε η πρώτη τράπεζα που υπερβαίνει τα σύνορα. Ο δανεισμός προς τις κυβερνήσεις για τη χρηματοδότηση των πολεμικών επιχειρήσεων κατά τους τελευταίους αιώνες, παρέχει μεγάλη ευκαιρία να συσσωρεύουν ομόλογα και επιπλέον πλούτου σε μια σειρά διαφορετικών βιομηχανιών».
Μπροστά ξανά στο 2016, η οικογένεια Rothschild είναι μια δυναστεία με αμύθητο πλούτο που καταφέρνει να το κρύψει με κάποιο τρόπο ως επί το πλείστον, ποτέ δεν ακούγεται αρκετά δημοσίως να πιστώνεται ως η πλουσιότερη και μεγαλύτερη σε επιρροή οικογένειας στον κόσμο. Με τη διαίρεση του κεφαλαίου και τις συμμετοχές σε πολλά μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των πολυάριθμων απογόνων και κληρονόμων, μερικές φορές ένα μόνο μέλος της οικογένειας θα εμφανιστεί στον κατάλογο των κορυφαίων ατόμων στον κόσμο, ωστόσο, η οικογένεια ως σύνολο αποτελεί τη μεγαλύτερη περιουσία που έγινε ποτέ γνωστή.
«Παραδοσιακά, ο πλούτος της οικογένειας Rothschild επενδύεται σε κλειστές εταιρείες. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας που απασχολούνται σε αυτές τις εταιρείες άμεσα ή επενδύοντας σε επιχειρήσεις, δημιουργούν τον πλούτο της οικογένειας. Η αξιοσημείωτη επιτυχία της οικογένειας σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε ένα έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία, είναι επιχειρηματίες και την πρακτική έξυπνων επιχειρηματικών αρχών”.
Το Investopedia εκτιμά ότι ο συνολικός πλούτος της οικογένειας είναι πάνω από $ 2.000 τρισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία και εκμεταλλεύσεις, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων από τις παλαιότερες εταιρίες που υπάρχουν στον κόσμο
Αυτός ο πλούτος της οικογένειας Rothschilds, κλείνει μέσα του πέντε φορές τον πλούτο των κορυφαίων 8 δισεκατομμυριούχων του κόσμου, πράγμα που σημαίνει ότι η οικογένεια Rothschild ελέγχει μόνη της περισσότερο πλούτο από ό, τι ίσως τα τρία τέταρτα ή περισσότερο του συνολικού πληθυσμού του κόσμου.
Η παγκόσμια ελίτ έχει ονοματεπώνυμο και καλό είναι να αναφέρεται και όχι γενικώς και αορίστως “οι πλούσιοι”, “οι ολιγάρχες”, “οι τράπεζες” και “οι αγορές”. Αυτή τη ‘δημιουργική ασάφεια’, αφήστε την για τους πολιτικούς και τα μίντια…
 
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις