Δολοφόνους και βιαστές αποφυλακίζει η κυβέρνηση – Η ασφάλεια των πολιτών θυσιάζεται στον βωμό της αριστερής ιδεοληψίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 


Πιστή στις ιδεοληπτικές εμμονές που έχουν οδηγήσει εκτός φυλακών δεκάδες ποινικούς κρατουμένους εμφανίζεται η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, προαναγγέλλοντας
την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, με ορισμένες ωστόσο «διορθώσεις», προκειμένου να μην αποφυλακίζονται καταδικασθέντες για ορισμένες ανθρωποκτονίες και βιασμούς. 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε ότι με τον συγκεκριμένο νόμο αποφυλακίστηκε ο Αφγανός  που σκότωσε την 19χρονη στην Γερμανία και επιτέθηκε σε 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα
Ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, ξεκαθάρισε πως «βεβαίως και θα συνεχιστεί η ισχύς του νόμου και εκτός από τις εξαιρέσεις που προβλέπει για περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν υποπέσει σε κακούργημα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων μελετούμε να επεκταθεί και στις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών με ορισμένα χαρακτηριστικά και του βιασμού».
Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως, μετά από 2,5 έτη εφαρμογής του νόμου και με τα αποτελέσματα της εφαρμογής του να αποκαλύπτονται στα δελτία συμβάντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Κοντονής έσπευσε να υποστηρίξει ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για την θεσμική θωράκιση»!
Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε ως «λαϊκιστές» όσους καταγγέλλουν τον νόμο Παρασκευόπουλου κάθε φορά που διαπιστώνεται ότι συλληφθέντες για βαρύτατα ποινικά αδικήματα είχαν αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις του.
«Μετά από την παρέλευση ενός διαστήματος έκτισης ποινής θα ήταν ελεύθεροι ούτως ή άλλως. Αρα, είναι στοιχείο λαϊκισμού να επικαλείστε ένα περιστατικό για να πείτε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη δημόσια ασφάλεια» είπε, απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της ΝΔ.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε σε αρκετά παραδείγματα κρατουμένων που αποφυλακίστηκαν με τον επίμαχο νόμο μεταξύ των οποίων και τον Αφγανό που δολοφόνησε μια 19χρονη Γερμανίδα. «Παίζετε με την δημόσια ασφάλεια» υποστήριξε ο κ. Καραγκούνης προς την κυβέρνηση.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις