Η κατάντια των Γάλλων....Υπάλληλος της Rothschild ο Μακρόν

 


Τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, στην περίπτωση ειδικά που αναδειχθεί στις 7 Μαΐου Πρόεδρος ο Εμμανουέλ Μακρόν θα πρέπει να προβληματίσουν τους
πάντες στην Ευρώπη. Κι αυτό γιατί υπάρχει σοβαρή έλλειψη ηγετών. Ίσως αυτό να εξηγεί και το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και έχει καταφέρει να σέρνει μαζί της και την «μεγάλη» Γαλλία.
Τι να περιμένει κανείς από τον κεντρώο Μακρόν που έγινε γνωστός από την κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγο του Μπριζίτ Τρονιέ (αυτός 39 ετών και η σύζυγος του 64 ετών); Τι να περιμένει κανείς που έναν σύμβουλο του πλέον αποτυχημένου Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ; Τι να περιμένει κανείς από έναν δημόσιο υπάλληλο που χρίστηκε υπουργός Οικονομίας σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα του και απέτυχε παταγωδώς;
Όλα αυτά δείχνουν πώς οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης επέλεξαν να στηρίξουν έναν πολιτικό που μπορεί εύκολα να καταστεί υποχείριο τους, αφού ούτε ιδιαίτερες ικανότητες έχει, ούτε καν κόμμα επί της ουσίας διαθέτει και θα αναγκαστεί με το καλημέρα να κάνει συμβιβασμούς. Υπάρχει βεβαίως μια πολύ κρίσιμη λεπτομέρεια. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική είχε διατελέσει στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας «Rothschild».
Αυτό λοιπόν που μπορεί να πετύχει και εξηγεί τη στήριξη προς το πρόσωπο του είναι να φράξει το δρόμο της Μαρίν Λεπέν προς την Προεδρία, αν και τίποτα ακόμη δεν είναι σίγουρο. Αυτός είναι ο στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Όταν όμως η ΝΤΠ καταφέρνει να επιβάλλεται σε χώρες όπως η Γαλλία, καταλαβαίνει κανείς τι μπορεί να πράξει σε χώρες πολύ μικρότερες, όπως η Ελλάδα.
Ο Εμμανουέλ Μακρόν ούτε ο ίδιος δεν πίστευε όταν κατέβαινε στη διεκδίκηση της Προεδρίας ότι θα φτάσει να περάσει στον δεύτερο γύρο. Ο Φρανσουά Φιγιόν βγήκε από τη μέση με τις αποκαλύψεις σκανδάλων, ο ηγέτης της αριστεράς δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα, οπότε αυτό που έμενε ήταν να πριμοδοτηθεί ο κεντρώος πολιτικός απέναντι στη Μαρίν Λεπέν.
«Σύμβολο» στήριξης του αποτέλεσε η σύζυγος του Μπριζίτ Τρονιέ που είναι κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη του. Τα ΜΜΕ εκθειάζουν το ρόλο της και αναφέρουν πώς είναι τα μάτια και τα αφτιά του. Είναι φοβερό πώς τα media ένα θέμα που θα μπορούσε κάλλιστα να παιχτεί από την ανάποδη, δηλαδή ότι η καθηγήτρια Τρονιέ παρέσυρε και αποπλάνησε τον 15χρονο μαθητή της Μακρόν το 1993 έγινε «σημαία» για να ανέβει η δημοφιλία του υποψήφιου Προέδρου της Γαλλίας.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις