Ο Α.Τσίπρας τρώει σφαλιάρες από παντού και θα την πληρώσουν οι πολίτες με μέτρα έως το… 2080

 


Ο Αλέξης Τσίπρας… ενταφιάζει την Ελλάδα. Η εμμονή του με το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους του γυρίζει μπούμερανγκ και οι δανειστές μας ετοιμάζουν
κοστούμι μνημονίου για τρεις γενιές τουλάχιστον ακόμη. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέκρουσε πρύμναν και έδειξε χθες να εκλιπαρεί για την πρόταση του Γερμανού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που όπως ο ίδιος είπε, είχε απορρίψει λίγε ώρες πριν στο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατ’ εντολή του, έδωσε το σύνθημα στα «γεράκια» να αρπάξουν ότι απέμεινε απ’ αυτή τη χώρα μετά από επτά χρόνια μνημόνια.
Το έγγραφο κόλαφος του ESM, που αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters έδειξε πώς δεν είναι μόνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αυτός ο οποίος θέλει την Ελλάδα αλυσοδεμένη για τα επόμενα πολλά χρόνια, αλλά και οι Ευρωπαίοι. Η συμπαιγνία Σόιμπλε και Τόμσεν δεν αφήνει καμία χαραμάδα αισιοδοξίας. Κοινώς ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται σφαλιάρες από τους πάντες και ίσως, η μόνη διέξοδος του είναι οι εκλογές.
Τα σενάρια της προσφυγής στις κάλπες έχουν επανέλθει αφού συμφωνία για τη μείωση του χρέους δεν υπάρχει και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να υπάρξει πριν το πρώτο εξάμηνο του 2018, οπότε θα έχει ξεκαθαρίσει και το τοπίο στη γερμανική πολιτική σκηνή μετά τις εκλογές του φθινοπώρου. Αν δε, εκλεγεί η Άνγκελα Μέρκελ και παραμείνει υπουργός Οικονομικών ο κ. Σόιμπλε τότε τα μαντάτα θα είναι μαύρα για την κυβέρνηση και την Ελλάδα γενικότερα.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις