Τραγωδία με 4 νεκρούς, 10 τραυματίες και εγκλωβισμένους από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας Intercity έξω από τη Θεσσαλονίκη

 


Τραγικός είναι ο απολογισμός του εκτροχιασμού αμαξοστοιχίας Intercity που σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ, στα 200 μέτρα από το Άνδεδρο έξω από
τη Θεσσαλονίκη.
Μέχρι στιγμής, τέσσερα άτομα έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ στους πέντε ανέρχονται οι τραυματίες. Ο ένας εξ αυτών, μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλοι δέκα επιβάτες της αμαξοστοιχίας είναι ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ‘Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.
Προσπάθειες γίνονται ακόμη για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό επιβατών.
Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, ενώ η μηχανή της αμαξοστοιχίας έπεσε πάνω σε ένα σπίτι με τους ενοίκους να πηδάνε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση με τα πρώτα στοιχεία για το δυστύχημα:
«Σήμερα και ώρα 21:45 η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος. Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού.
Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις