Τέλος στο σουηδικό πολυπολιτισμικό μοντέλο: Πυρπόλησαν το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας

 


«Ταινία προσεχώς» για την υπόλοιπη Ευρώπη αποτελεί η κατάσταση που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των σουηδικών αρχών, λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης
οργανωμένων ομάδων μουσουλμάνων μεταναστών,που προβαίνουν σε ιδιαίτερα αξιόποινες πράξεις ενώ ομάδες εθνικιστών καίνε Τζαμιά. 
Το μεγαλύτερο σιιτικό τζαμί της Σουηδίας, στο οποίο προσεύχονται  χιλιάδες μέλη, υπέστη σοβαρές ζημιές από μια μεγάλη φωτιά στο βόρειο προάστιο JakobsFerg στην Στοκχόλμη, για την οποία υπάρχουν ύποπτοι που κατηγορούνται για εμπρησμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίτερα το ίδιο απόγευμα, περίπου 500 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο εσωτερικό του τζαμιού για μια γιορτή. Οταν ξέσπασε η πυρκαγιά, είχαν μείνει περίπου 10 άτομα στο ναό, οι οποίοι κατάφεραν να φύγουν έγκαιρα.
Η πυρκαγιά στο ισλαμικό κέντρο Imam Ali φαίνεται ότι ξεκίνησε στην πρόσοψη του κτιρίου τη Δευτέρα μέσα στην νύχτα της Κυριακής .

 
Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή  για πρώτη φορά λίγο μετά τις 11:00 την Κυριακή. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι αυτή έγινε σκόπιμα. Η σουηδική υπηρεσία πληροφοριών Sapo ενημερώθηκε αμέσως για το τι συμβαίνει στο  τζαμί.
«Προφανώς,  [η πυρκαγιά] ξεκίνησε από έξω», δήλωσε ο Lars Bystrom, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας της Στοκχόλμης, όπως ανέφερε η σουηδική εφημερίδα Aftenposten.
«Το Τζαμί έχει σφραγιστεί εν αναμονή των εγκληματολογικών εξετάσεων», ανέφερε  αστυνομική δήλωση στο  Reuters.
«Ήταν  μια πολύ μεγάλη και ισχυρή πυρκαγιά», ανέφερε ο Αμίλ Σκόγλουτν από το Πυροσβεστικό Σώμα του Στόρστοκχολμ (Πρεσβεία της Στοκχόλμης), γράφει η εφημερίδα Aftonbladet. Περισσότερες από 10 πυροσβεστικά οχήματα  αναπτύχθηκαν για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς, ανέφερε η εφημερίδα.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις