Έως πότε θα ανέχεται η Ευρώπη το Ισλάμ;

Έως πότε θα ανέχεται η Ευρώπη το Ισλάμ; 

 

Το χτύπημα στο Μάντσεστέρ και η άγνοια των "ανοικτών συνόρων"

Η χθεσινή επίθεση σε συναυλία στο Μάντσεστερ της Αγγλίας απέδειξε για μια ακόμα
φορά το αληθινό πρόσωπο  του Ισλάμ και τον κίνδυνο που θέτει αυτή η μεταφυσική στην παγκόσμια ασφάλεια. Σύμφωνα με τα στατιστικά, η χθεσινοβραδινή ενέργεια ήταν η τέταρτη κατά σειρά μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση τα τελευταία 3 χρόνια στην Ευρώπη μετά τις ενέργειες στο Παρίσι. Ήταν μάλιστα τόσο μοιράιο ή προσχεδιασμένο το χτύπημα μιας και ο φετινός Μάϊος στην Αγγλία ήταν αφιερωμένος στην "πολυπολιτισμικότητα και την ανοχή".





Επίσης, η χθεσινή επίθεση συνέπιπτε με τις διήμερες εργασίες της διάσκεψης του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) κατά της Τρομοκρατίας.
Κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της χθεσινοβραδινής πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, που καταδικάσθηκε από τους συμμετέχοντες και η οποία επισκιάζει τις εργασίες της Διάσκεψης, στην οποία παίρνουν μέρος συνολικά 400 εκπρόσωποι από τις 57 χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ και διεθνείς εμπειρογνώμονες σε θέματα τρομοκρατίας, καθώς επίσης και ο Επίτροπος Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούλιαν Κινγκ.



Αμέσως πήρε τον λόγο ο ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που είπε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. «Το πολιτικό Ισλάμ είναι πρόσφορο έδαφος για την τρομοκρατία και ως εκ τούτου αναμένουμε συνεργασία από την πλευρά των ισλαμικών θρησκευτικών κοινοτήτων». Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του «πολιτικού Ισλάμ» συμπεριλαμβάνεται και το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και φυσικά η μεγάλη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο.



Από την πλευρά του, ο ειδικός εντεταλμένος του ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης, Πέτερ Νόιμαν, επισήμανε πως το αποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος» έχει περάσει πλέον στην άμυνα, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι θα πάψει τις επιθέσεις στην Δύση, το αντίθετο μάλιστα. Ο ίδιος προειδοποίησε για ακόμα μεγαλύτερες και πιο θανατηφόρες επιθέσεις που έρχονται στο μέλλον.








ΠΗΓΗ
































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις