ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΟΛΑΝΤ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Βγαίνει στην σύνταξη ο Ολάντ-δείτε πόσα θα παίρνει


Και επίσημα από τις 15 Μαίου ο Φρανσουά Ολάντ βγαίνει στην σύνταξη, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα
της κυβέρνησης.

Το ύψος της σύνταξής του θα είναι 15.000 ευρώ τον μήνα και το ποσό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο αν ο Ολάντ θελήσει να γίνει μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου (συν 14.000 μικτά το μήνα).
Εκτός από την μηνιαία σύνταξη, ο Ολάντ θα λάβει και γενναιόδωρη αποζημίωση, σύμφωνα με νόμο του 1955, ήτοι 5.164 ευρώ τον μήνα. Αλλά δικαιούται και άλλες συντάξεις από προηγούμενα επαγγέλματα, τα οποία μπορεί να διεκδικήσει.
Οπως και όλοι οι άλλοι πρόεδροι δημοκρατίας που βγήκαν στην σύνταξη, ο Ολάντ δικαιούται, επιπλέον, ένα διαμέρισμα επιπλωμένο και δύο άτομα στην υπηρεσία του. Δικαιούται επίσης ένα αυτοκίνητο του κράτους με δύο οδηγούς. Εξάλλου, δύο αστυνομικοί θα αναλάβουν την φύλαξή του και επτά συνεργάτες θα τον βοηθούν στις εργασίες του.
Ωστόσο, αυτά τα πλεονεκτήματα θα είναι για λίγα χρόνια. Σύμφωνα με απόφαση του 2016, ο αριθμός των συνεργατών μειώνεται μετά την πενταετία στην σύνταξη: οι συνεργάτες από επτά θα γίνουν τρεις, οι αστυνομικοί από δύο θα γίνουν ένας. Αυτός ο αριθμός ωστόσο θα τον ακολουθεί για όλη την υπόλοιπη ζωή του.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις