ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ …… ΔΗΘΕΝ «ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ …ΔΗΘΕΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ».!

 
 
 
Αφού περίμενα να τελειώσει  αυτό το θέατρο που έπαιζαν, όλοι αυτοί  οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι  θεατρίνοι  του ΔΝΤ και της Ε.Ε  που σας παρουσιάζονται για ……. «οικονομολόγοι»  και κάνουν……  «αξιολογήσεις»  και μιλάνε για ……. πλεονάσματα,  για χρέη, μεταρρυθμίσεις, ελλείμματα και ελαφρύνσεις,  για …….. κουρέματα και ξυρίσματα,  προσαρμογές και τόσες άλλες ηλιθιότητες για να … περνάει η ώρα,  τώρα θα πούμε και θα σχολιάσουμε,  κάτι από τα ….. «παρασκήνια» αυτού του θεάτρου,  έτσι για να καταλάβουμε  όλοι, τι επιδιώκει  αλλά  και τι φοβάται, αυτός ο θίασος που περιφερόταν από τον Οκτώβριο του 2016 στα υπόγεια του Χίλτον.
Γιατί,  μην φαντάζεται κανείς ότι πηγαινοερχόντουσαν επτά μήνες στο Χίλτον, περιμένοντας την ξεβρακωμένη Κυβέρνηση, αν θα δεχθεί κάποια καινούργια μέτρα  από το …… 2019..!!  
Τι να περιμένουν μωρέ από τα ξεβρακωμένα πιόνια;;  Τι θα κάνουν και αν θα κάνουν από το … 2019,  όταν τα περισσότερα μέτρα από το πρώτο μνημόνιο της Οικουμενικής Παπαδήμου το 2011, είναι ακόμα …… επί …. χάρτου;;;;
 
            Αυτό που γινόταν  επτά μήνες στο Χίλτον, δεν είχε να κάνει με το …… 2019…..!!!!!  Ήταν μία μάχη μεταξύ της Ε.Ε και του ΔΝΤ, για το αν θα συνεχίσουν μαζί την χρηματοδότηση στο  πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελλάδος και με ποιούς όρους, ή αν θα αποχωρήσει το ΔΝΤ.  
             Μία μάχη που έβγαλε πάλι νικητή τον Σόιμπλε και την Γερμανία  σε βάρος των γυναικών του ΔΝΤ, Λαγκάρντ και Βελκουλέσκου , που υπέκυψαν τελικά στους εκβιασμούς και τα «παιχνίδια» με τις «μπλόφες» του Σόιμπλε.
 
Από τα στοιχεία που εξέταζαν επτά μήνες   και από όλα τα οικονομικά δεδομένα που είχαν πάνω στο τραπέζι και αφορούσαν το Ελληνικό ….. πρόγραμμα «διάσωσης»,   σ’ ένα πράγμα συμφωνούσαν οι Αμερικανοί του ΔΝΤ με τα κλιμάκια της Ε.Ε. και της ΕΚΤ.  Πως η  κατάσταση στην Ελλάδα,  έχει ΞΕΦΥΓΕΙ εντελώς,   από κάθε καλώς ή κακώς εννοούμενο  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ….!!
 
Συμφωνούσαν δηλαδή,  πως αυτό που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα σήμερα, είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση …. «Οικονομίας»,  που δεν διδάσκεται σε κανένα Οικονομικό πανεπιστήμιο του κόσμου,  οπότε δεν υπάρχει και καμία γνωστή και δοκιμασμένη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος….!!!
 
Οπότε αφού δεν υπάρχει γνωστή και δοκιμασμένη λύση, προσπαθούσε ο καθένας από την μεριά του,  να επιβάλλει την δική του λύση.  Να ξέρατε επτά μήνες τώρα, τι «μπινελίκια»  έχουν πέσει εκατέρωθεν, θα τα ζήλευαν και οι ….. φυλακισμένοι..!!!!  Εκεί καταλαβαίνεις τι σημασία  έχουν οι…… «σπουδές»… στον άνθρωπο..!!! Εκφράζεται με .. «ακαδημαϊκά»  μπινελίκια…
Ναι αλλά τώρα στο αδιέξοδο που έχουν φθάσει, δεν έχουν και πολλές λύσεις. Αλλά δεν θέλουν να δείξουν και στον κόσμο που παρακολουθεί, πως έχουν πρόβλημα.  Τι να πούν δηλαδή;;;   Πως δημιούργησαν  στην Ελλάδα  ένα …. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ «ΤΕΡΑΣ», που πρέπει συνεχώς να το «ταΐζουν», γιατί   την στιγμή που θα  σταματήσουν  να το «ταΐζουν»,   αυτό θα  «ΦΑΕΙ»  ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…;;;;
 Και δεν είναι μόνο αυτό. Βλέπουν πως όσο και να το «ταΐζουν», αυτό το «ΤΕΡΑΣ» δεν χορταίνει  και μεγαλώνει όλο και περισσότερο.  Και όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερο φαΐ ζητάει. Βλέπουν λοιπόν μπροστά τους  έναν μεγάλο εφιάλτη και με αυτόν «πάλευαν»  επτά μήνες  και όχι με τους ξεβρακωμένους της Κυβέρνησης.
Και αυτόν τον εφιάλτη,  τον έχουν …. διαγνώσει οι ….. «προφέσορες» του ΔΝΤ , από το 2015.  Γιατί από τότε είδαν πως το …. μικρό  «τερατάκι»  άρχισε να ….. μεγαλώνει επικίνδυνα.  Γι’ αυτό  και άρχισαν από τότε να θέλουν να ……. φύγουν…!!!
 
Από τον Ιούνιο του 2015 τα …. «μαζεύει» για να φύγει το ΔΝΤ, αλλά τελικά  υποκύπτει  συνεχώς στην  γραμμή που χαράζουν οι Γερμανοί, οι οποίοι βέβαια νοιώθουν περισσότερο από το ΔΝΤ την …. ανάσα του «ΤΕΡΑΤΟΣ»….
Το ΔΝΤ, κατηγορεί συνεχώς την γραμμή Σόιμπλε για την άσχημη τροπή  και το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα, αλλά τους Γερμανούς δεν τους νοιάζει αυτό,  γιατί απλά…..δεν βιάζονται , ενώ το ΔΝΤ ….. ΒΙΑΖΕΤΑΙ….
Εκτός από αυτό, υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο θέμα, μεταξύ του ΔΝΤ και του Γερμανικού πυρήνα της Ε.Ε.
Οι Γερμανοί δεν έχουν χρονοδιάγραμμα και κανένα χρονικό περιορισμό σε αυτό που επιδιώκουν. Επίσης δεν έχουν και κανένα θέμα ηθικής με τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ενέργειες που κάνουν…   Δεν έχουν δηλαδή κανένα θέμα,  που το χρέος της Ελλάδος έχει χαρακτηριστεί  από το 2012 ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ..!!! Ούτε έχουν θέμα που ενεργούν κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και του Ευρωπαϊκού  Δικαίου. 
Έχουν βάλει στόχο να κατακτήσουν χωρίς πόλεμο την Ελλάδα και δεν τους νοιάζει, ούτε πόσο χρόνο θα τους πάρει αυτό, ούτε αν τα  μέσα που θα χρησιμοποιήσουν είναι νόμιμα… Με λίγα λόγια σε ότι κάνουν, δεν  έχουν ούτε αρχές, ούτε κανόνες, ούτε δεοντολογία…. ούτε πίεση χρόνου…
 
Εδώ έχει σοβαρά θέματα το ΔΝΤ. 
Πρώτον δεν έχει την υπομονή των Γερμανών,  γιατί το ΔΝΤ δουλεύει με χρονοδιάγραμμα και ήδη έχει ξεφύγει εντελώς από το χρονοδιάγραμμα που είχε για την χρεοκοπία της Ελλάδος, που την είχε τοποθετήσει μέσα στο 2015. 
Δεύτερον το ΔΝΤ έχει σοβαρό θέμα με το ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ χρέος, γιατί παραμένοντας στο πρόγραμμα της Ελλάδος,  ενεργεί εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΑ, καταπατώντας το ΙΔΙΟ το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του.
 
Αλλά το πρόβλημα που έχει το ΔΝΤ είναι ουσιαστικά πολύ μεγαλύτερο, γιατί φθάνει στα όρια της υπαρξιακής του ΑΡΧΗΣ και των κανόνων ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ του  και αυτό που σας λέω τώρα το γνωρίζουν ελάχιστοι.
 
Δηλαδή, ενώ η Γερμανία και ο Σόιμπλε δεν έχουν αρχές και  κανόνες δεοντολογίας σε ότι κάνουν, το ΔΝΤ έχει αρχές και δεοντολογία, που είναι θεμελιωμένη επάνω σε ΑΓΡΑΦΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ της Ελληνικής σοφίας, μέσα από την οποία  ενεργεί  η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
 
Θα το πούμε απλά. Το Σύμπαν το δημιούργησε ο Θεός επάνω σε άγραφους νόμους. Έναν βασικό νόμο, τον διέγνωσε ο Αριστοτέλης και τον αποτύπωσε ως εξής: «Το αληθές και το δίκαιον έχουν εκ φύσεωςμεγαλυτέραν δύναμιν από το ψεύδος και το άδικον»
 
            Αν δηλαδή προχωράς στην ζωή σου, με ψέμα και αδικία,  σε βάθος χρόνου ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ, γιατί θα νικηθείς από την δύναμη της ….. ΦΥΣΕΩΣ..!!  Αυτό το αποτυπώνει και η Ελληνική σοφία με την παροιμία: «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται».
 
Στο ΔΝΤ δεν είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να πάνε κόντρα στην φύση.  Δηλαδή δεν πάνε κόντρα στους νόμους του  Θεού, γιατί ξέρουν πως σε βάθος χρόνου θα χάσουν. Γι’ αυτό θέλουν να ενεργούν πάντα σύμφωνα με την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και όταν ενεργούν παράνομα, το κάνουν μόνο,  όταν έχουν παράνομο απέναντί τους..  Γι’ αυτό το ΔΝΤ όπου πήγαινε, έκανε και ένα πραξικόπημα,  για να έχει απέναντί του, παράνομη Κυβέρνηση…
Έχουν δηλαδή αρχές και κανόνες δεοντολογίας,  που εδώ στην Ελλάδα τους έχουν ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ και αυτό είναι το πιο  ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ που έχουν,  γιατί όπως σας είπα φθάνει στα όρια της υπαρξιακής του ΑΡΧΗΣ.
 
Τους έχει ρίξει δηλαδή ο Σόιμπλε σε μία τέτοια παγίδα, που οδηγεί σιγά σιγά το ΔΝΤ  στην διάλυσή του.  Γιατί όταν το βάζει να παρεκκλίνει  από τις αρχές του καταστατικού του  και να καταπατά την δεοντολογία του, τότε ουσιαστικά του βάζει τα θεμέλια της διάλυσής του.
 
Δεν ξέρω τι νομίζετε για τον ανάπηρο, αλλά να ξέρετε πως στα μεγάλα τραπέζια και στα μεγάλα παγκόσμια παιχνίδια που «παίζει», είναι μεγάλος «παίχτης»……
Και θα του χρωστάμε και «χάρη» γιατί χωρίς να το καταλάβει «δούλεψε» για μας..  Γιατί αυτός με τους ηλίθιους της Ε.Ε. αργά ή γρήγορα θα έχαναν από μας,  γιατί δεν είχαν αρχές και πήγαιναν κόντρα στους νόμους του Σύμπαντος.  Αλλά το ΔΝΤ δεν θα έχανε από μας, γιατί είχε αρχές και ήξερε να πάει σύμφωνα με τους νόμους της «φύσεως»….. Αλλά τώρα που τους παγίδεψε ο Σόιμπλε  και τους έριξε στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, τώρα θα πάνε  και οι δύο στον «πάτο» ,  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ …. «ΦΥΣΕΩΣ»….!!!
 
Γι’ αυτό και όσοι καταλαβαίνετε τι διαβάζετε, η …. Βελκουλέσκου όλες τις ημέρες στο Χίλτον, καθόταν …… ΑΜΙΛΗΤΗ στις συσκέψεις.   Και τι να έλεγε άλλωστε;;   Ότι πάλι μας κατάφερε ο Σόϊμπλε;;  Ότι πάλι ακολουθούμε τον ανάπηρο, σε ένα δρόμο ΨΕΥΤΙΆς ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, που ΞΕΡΟΥΜΕ ότι τελικά  ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ;;;;
Αυτά λοιπόν διαδραματίστηκαν στο Χίλτον από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2017, εν μέσω εκατέρωθεν …. «ακαδημαϊκών» …μπινελικίων και κανείς από ΔΝΤ και ΕΕ, δεν νοιαζόταν για το αν οι «ξεβρακωμένοι» της Κυβέρνησης θα κατέβαζαν πιο κάτω το «βρακί» τους.
Και ακόμα θα συνέχιζαν τα μπινελίκια,  αλλά επειδή πέρναγε  ο καιρός και όλοι οι οικονομικοί και οι χρηματιστηριακοί κύκλοι στον κόσμο, έχουν καταλάβει πλέον την σοβαρότητα του προβλήματος,  αναγκάστηκε το ΔΝΤ  υπό το βάρος της παγκόσμιας κοινής γνώμης που παρακολουθεί τα τεκτενόμενα στο ελληνικό ….. «πρόγραμμα»,  να προχωρήσει πιωπηλά και χωρίς χαμόγελα, σε μία μικρή παράταση του ….. «προγράμματος»,  για να μην πανικοβάλλουν κάποιους ηλίθιους που τζογάρουν ακόμα στα χρηματιστήρια του κόσμου.
Μία μικρή παράταση είναι για τα …. «μάτια του κόσμου».
Ούτε το ελληνικό χρέος  έγινε ΒΙΩΣΙΜΟ, ούτε  άρθηκαν οι ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ της Ε.Ε. εις βάρος της Ελλάδος,  ούτε φυσικά επανήλθε το ΔΝΤ στις αρχές του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ του….
Το μόνο που μεγάλωσε λίγο ακόμα , είναι το …. «ΤΕΡΑΣ»..!!!
 
 
 
 
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις