ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ;




Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Tageszeitung (ΤΑΖ), η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως «φρέσκο» χρήμα, διότι τον Ιούλιο πρέπει να εξοφλήσει 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Εάν το
Eurogroup δεν δώσει το πράσινο φως μέχρι τότε, η Αθήνα θα χρεοκοπήσει.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σόιμπλε υποστηρίζει ότι η συζήτηση για ελαφρύνσεις του χρέους , θα γίνει μόνον μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή το 2018. Φυσικά θα πρέπει να αναλογισθεί και ο πλέον αδαής ότι μέχρι τότε θα έχει εκλεγεί η νέα γερμανική Βουλή και κανείς δεν ξέρει πως θα έχει διαμορφωθεί η γερμανική πολιτική σκηνή.
Παρότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ ζήτησε συμβιβασμό, εντούτοις ο Γερμανός ομόλογός του απέρριψε κατηγορηματικά την οποιοδήποτε ύψους διαγραφή χρεών. Παρά την προσπάθεια του Λεμέρ να φανεί αισιόδοξος δεν επετεύχθη λύση που να καθησυχάσει τόσο τον ελληνικό λαό όσο και τους δανειστές.
Όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung (SZ) μια από τις παλαιότερες και πλέον έγκυρες πολιτικές εφημερίδες της Γερμανίας, τα λόγια του Σόιμπλε βρήκαν απήχηση στον βαυαρό συνάδελφό του από το CSU Mάρκους Σέντερ, ο οποίος δήλωσε ότι «ένα κούρεμα χρέους δεν βοηθά κανέναν. Απαιτεί θάρρος από τον Γκάμπριελ να υποστηρίζει ότι δεν θέλει μείωση φόρων στη Γερμανία, αλλά ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα».
Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι η συντηρητική Die Welt, σε σχετικό άρθρο υποστηρίζει ότι περισσότερες από οκτώ ώρες διαπραγματεύσεων δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και αυτή τη φορά το πρόβλημα δεν ήταν η ελληνική κυβέρνηση ή οποία εκπλήρωσε όλες της υποχρεώσεις της. Άλλωστε, όπως αναφέρει σε άλλο σημείο «ο Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι έχουν εφαρμοστεί οι 105 από τις 140 μεταρρυθμίσεις και σύντομα θα μπορεί να ανακοινώσει ότι όλες οι προϋποθέσεις για την καταβολή της επόμενης δόσης έχουν εκπληρωθεί».
Ωστόσο η Die Welt προειδοποιεί ότι οι Έλληνες θα πρέπει να ανησυχούν για την καταβολή της δόσης.
Με απλά λόγια προβλέπεται ένα ιδιαίτερα «θερμό» καλοκαίρι.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις