Όλα για την πανθρησκεία! Τζαμί του Αμπού Ντάμπι πήρε το όνομα της Παναγίας μας!

 


Ένα τζαμί στο Αμπού Ντάμπι, πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχει μετονομαστεί πλέον σε τζαμί αφιερωμένο στην Μαρία, τη μητέρα
του Ιησού Χριστού.
Το τζαμί του σεϊχη Mohammad Bin Zayed στο Al Mushrif, μια περιοχή στο Αμπού Ντάμπι, μετονομάστηκε σε «Mariam – Umm Eisa» (αραβικά για την «Μαρία – η μητέρα του Ιησού») την Τετάρτη.
Την αλλαγή διέταξε ο ίδιος ο Αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, σεϊχης Μοχάμαντ Μπιν Ζαϊντ Άν Ναχάν, και όπως υποστήριξε έχει ως στόχο να «εδραιώσει δεσμούς μεταξύ οπαδών διαφορετικών θρησκειών», σύμφωνα με την News Gulf.
Ένας άλλο υπουργός ο Shaikha Lubna Al Qasimi ευχαρίστησε τον πρίγκιπα για τις «σοφές οδηγίες του στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας που έθεσε ένα λαμπρό παράδειγμα και μια όμορφη εικόνα της ανοχής και της συνύπαρξης που απολαμβάνουν τα ΗΑΕ».
Ο ανώτερος πάστορας της εκκλησίας της Ευαγγελικής Κοινότητας στο Αμπού Ντάμπι, Jeramie Rinnie, υποδέχθηκε τα νέα δίνοντας έμφαση στη σημασία της θρησκευτικής φιγούρας τόσο στο Ισλάμ όσο και στον Χριστιανισμό. «Είναι εμφανές τόσο στην Βίβλο όσο και στο Ιερό Κοράνι και αποτελεί σημαντικό δεσμό μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων», δήλωσε.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις