Δίνουν το πρόβλημα, παραχωρούν και τη "λύση"

Δίνουν το πρόβλημα, παραχωρούν και τη "λύση"


Σε νέα φάση περνάει ο έλεγχος και η παρακολούθηση των ανθρώπων, με νέες τεχνολογίες να εισάγονται συστηματικά και τους παγκοσμιοποιητές να επιδίδονται στην
αγαπημένη τους μέθοδο "τεχνητό πρόβλημα - λύση(παγίδα)".
Άλλη μία μέθοδος η οποία ξεκινά από τη Γερμανία και για την οποία από το το el.gr σας έχουμε πολλάκις προειδοποιήσει.

Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία, το Bundeskriminalamt (BKA) πιστεύει ότι το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου θα μπορούσε μία μέρα να τους δώσει τη δυνατότητα να εντοπίζουν εγκληματίες και πιθανούς τρομοκράτες σε χρόνο ρεκόρ.
Ακόμη και ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Thomas de Maiziere, υπήρξε φανατικός οπαδός της ιδέας της χρήσης λογισμικού αναγνώρισης προσώπου στην αστυνόμευση.
Το 2016 είπε σε μια γερμανική εφημερίδα: "Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτό το είδος τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στις βιντεοκάμερες στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Στη συνέχεια, εάν εμφανιστεί και αναγνωριστεί ένας ύποπτος, θα εμφανιστεί στο σύστημα".



Οι συζητήσεις αυτές έχουν "ανάψει" στη (και) στη Γερμανία, έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά πριν από μερικούς μήνες. Έκτοτε δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν μία υιοθέτηση πιο αυστηρών μέτρων ασφαλείας και παρακολούθησης, φυσικά για το...κοινό καλό.
Θυμίζουμε πως ανάλογα μέτρα ασφαλείας έχουν ήδη υιοθετηθεί στις σκανδιναβικές χώρες, όχι μόνο σε ευαίσθητους χώρους (π.χ. αεροδρόμια), αλλά και σε καθημερινές περιπολίες των αστυνομικών.
Όπλα και τεχνολογίες τα οποία φυσικά δεν θα χρησιμοποιούνται μόνο εναντίον εξτρεμιστών, αλλά όσων είναι εχθροί του κράτους.
Αλήθεια, ποιοι θα θεωρούνται "εχθροί" και "τρομοκράτες" σε λίγο καιρό από τώρα; 
Οι απόψεις διίστανται, την στιγμή που οι όποιες ελευθερίες μείνανε, καταλύονται στο όνομα της ασφάλειας.












ΠΗΓΗ








































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις