Πως αντιμετωπίζεται στο Ισραήλ το μεταναστευτικό πρόβλημα

Πως αντιμετωπίζεται στο Ισραήλ το μεταναστευτικό πρόβλημα 

 

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην δεύτερη Σιών, πόλη της Θεσσαλονίκης, ο ισραηλινός πρωθυπουργός  Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε τα εξής:


«Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα είναι δύο πόλεις που υπερασπίζονται τις δικές μας αξίες, τις αξίες των ίσων δικαιωμάτων και των διαφορετικών σημείων, τα οποία μας ενώνουν. Η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ είναι μαζί σ' αυτή την οπτική. Έχουμε ένα κοινό έδαφος που συνενώνται διαφορετικές κουλτούρες. ...».

Σημείωσε επίσης για την αρχή των σχέσεων του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο: «πάντα εγώ σκεφτόμουν ότι είχαμε ένα παρελθόν λαμπρό, μεγάλο, αλλά δεν είχαμε κάποια σχέση στο παρόν. Είχαμε κάποια σχέση, βέβαια, αλλά δεν ήταν στο επίπεδο που επιθυμούσαμε διότι η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ έπρεπε να αναπτύξουν τις δικές τους σχέσεις. Είμαστε τρεις δημοκρατίες, πραγματικά δημοκρατικά καθεστώτα και κοιτάζουμε το παρόν, κοιτάζουμε τι συμβαίνει στη δική μας περιφέρεια, αλλά και αλλού. Αυτό δεν είναι ένα τόσο σύνηθες αγαθό, δηλαδή η δημοκρατία».

Ο κ. Νετανιάχου τόνισε, τέλος, πως το γεγονός ότι Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ είναι τρεις δημοκρατικές κοινωνίες θα έπρεπε να αποτελέσει κοινό τόπο για τις τρεις χώρες και να τις φέρει μαζί. «Είναι τόσο φυσικό και τόσο προφανές γιατί έχουμε τόσες πολιτιστικές ομοιότητες, τόσες ομοιότητες σε επίπεδο αξιών και το γεγονός ότι είμαστε δημοκρατικά καθεστώτα αποτελεί τον πιο προφανή παράγοντα συνεργασίας», κατέληξε.

Τώρα ας δούμε ένα βίντεο που δείχνει τη δημοκρατία που επικρατεί στο Ισραήλ, που παρόλο που όπως είπε ο κ. Νετανιάχου είναι ίδια όπως στην Ελλάδα και την Κύπρο τα γεγονότα που συμβαίνουν εκεί, άλλα μας δείχνουν. Δημοκρατία υπάρχει στο Ισραήλ για τους ισραηλινούς και οι διαφορετικές κουλτούρες μάλλον δεν τα πάνε καλά εκεί, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει η ασυδωσία, που δεν κάνει καλό στους Έλληνες.











ΠΗΓΗ













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις