Ο βρόμικος ηλεκτρισμός προκαλεί ασθένειες και μειώνει το προσδόκιμο ζωής

 

 

Ξέρατε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενειών που αντιμετωπίζουμε τώρα σχετίζεται με ένα τεχνούργημα της ηλεκτρικής ενέργειας;


Ο Δρ Sam Milham, συγγραφέας του Βρόμικη ηλεκτρική ενέργεια: Ηλεκτροδότηση και ασθένειες του πολιτισμού, εξηγεί τους κινδύνους για την υγεία εξαιτίας της βρόμικης ηλεκτρικής ενέργειας ή των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών (EMI).
Ο Milham είναι γιατρός και επιδημιολόγος, και για δεκαετίες (είναι τώρα 85 ετών) κάνει πρωτοποριακή έρευνα σε αυτόν τον τομέα. Στο βιβλίο του, ο ίδιος περιγράφει λεπτομερώς το μακρύ ταξίδι που έκανε για να αποκαλύψει τη σχέση μεταξύ της βρόμικης ηλεκτρικής ενέργειας και των ανθρώπινων ασθενειών. Με λίγα λόγια, βρόμικη ηλεκτρική ενέργεια, ή ακριβέστερα, η EMI, επηρεάζει τη βιολογία σας, ειδικά τη μιτοχονδριακή λειτουργία σας, που έχουμε πλέον καταλήξει ότι βρίσκεται στο επίκεντρο σχεδόν όλων των χρόνιων ασθενειών.

Τι είναι “Dirty” ηλεκτρική ενέργεια;

Το φως του ήλιου είναι ένα φυσικό ή φυσική μορφή ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων (EMF). Υπάρχουν επίσης τέσσερις βασικές μη φυσικές ή τεχνητές πηγές έκθεσης σε EMF: μαγνητική, τεχνητό φως, ηλεκτρική και μικροκυμάτων (που περιλαμβάνει όχι μόνο το φούρνο μικροκυμάτων σας, αλλά και κινητά τηλέφωνα, ρούτερ και φορητά τηλέφωνα).
Η βρόμικη ηλεκτρική ενέργεια αναφέρεται στην ηλεκτρική συνιστώσα αυτού του φάσματος των EMF. Ένας πιο ακριβής όρος είναι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές ή ΕΜΙ. Το «Dirty» (βρόμικη) είναι περισσότερο περιγραφικός όρος στην απλή γλώσσα. Αλλά τι ακριβώς είναι η EMI και πώς παράγεται; Ο Milham εξηγεί ότι κατά την παραγωγή ενέργειας, ηλεκτρικά τόξα και σπινθήρες προκαλούν τη βρώμικη ηλεκτρική ενέργεια:

Τα EMI Μικροκύματα ταξιδεύουν και πολύ μακριά

Υπάρχουν, επίσης, μικροκύματα και αυτό δεν είναι μόνο από το φούρνο μικροκυμάτων σας, αλλά το φορητό τηλέφωνο, το κινητό τηλέφωνο και τις αντένες κινητής τηλεφωνίας, το ρούτερ, επίσης και τους έξυπνους μετρητές.

H Dirty ηλεκτρική ενέργεια είναι βιολογικά ενεργή

Ένα κλασικό παράδειγμα της EMI είναι η διακοπή μετάδοσης AM ραδιοκυμάτων, όπως αποδεικνύεται στο παρακάτω βίντεο του Milham. Αλλά γιατί ακριβώς θα πρέπει να ανησυχούμε για την EMI στα σπίτια μας;
«Πάνω από 50 χρόνια κάνω αυτό, έχει γίνει εξαιρετικά σαφές ότι ΕΜΙ ή βρόμικη ηλεκτρική ενέργεια είναι πολύ βιολογικά ενεργή. Έγραψα το βιβλίο για να προειδοποιήσω τον κόσμο, διότι κανείς δεν δίνει προσοχή σε αυτό. Αυτή είναι η κύρια αιτία όλων των λεγόμενων ασθενειών του πολιτισμού», λέει ο Milham.
Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερη επιστημονική βιβλιογραφία της λειτουργίας των μιτοχονδρίων, εστιάζει στο πώς η EMI επηρεάζει την υγεία μας. Φανερώνει μια μεγάλες πιθανότητες να αυξάνει τις μιτοχονδριακές βλάβες των ελευθέρων ριζών και να συμβάλλει στη δυσλειτουργία των μιτοχονδρίων. Βέβαια, άλλες μεταβλητές συμβάλλουν στην ασθένεια, όπως η επεξεργασία των τροφίμων, μη ισορροπημένη αναλογία θρεπτικών συστατικών, μόλυνση από φυτοφάρμακα και ούτω καθεξής. Παρόλα αυτά, ο αντίκτυπος της ΕΜΙ ίσως να μην είναι σοφό να τον παραβλέψουμε.

Όλα τα Φωτοβολταϊκά Δημιουργία Dirty ηλεκτρική ενέργεια

Πολλοί που χρησιμοποιούν ηλιακούς συλλέκτες (φωτοβολταϊκά πάνελ) αγνοούν παντελώς το γεγονός ότι είναι μια πηγή βρόμικης ηλεκτρικής ενέργειας.
Για να χρησιμοποιήσετε το συνεχές ρεύμα που παράγουν οι ηλιακοί συλλέκτες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα μετατροπέα που το μετατρέπει σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC). Το πρόβλημα είναι, ο μετατροπέας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή εναλλασσόμενου ρεύματος είναι μια εκπληκτική πηγή βρόμικης ηλεκτρικής ενέργειας. Ι ορυχείο αποκατάσταση και ριζικά μειώθηκε η ΕΝΙ δημιουργείται όταν οι μετατροπείς είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι μεγάλες, εμπορικές ηλιακές συστοιχίες έχουν ένα παρόμοιο πρόβλημα, καθώς χρησιμοποιούν μετατροπείς – μερικές φορές χιλιάδες από δαύτους, αν είναι πραγματικά μεγάλοι πίνακες – και όλα αυτά δημιουργούν ΕΜΙ ή βρόμικη ηλεκτρική ενέργεια.
Αυτή η EMI συνδέεται ή επηρεάζει τη βιολογία σας όταν είναι σε ένα κύκλωμα ή στη γη. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα ηλιακό πάνελ στο σπίτι σας, δεν θα είναι όλα τα κυκλώματα στο σπίτι σας συνδεδεμένα με αυτό. Τα μόνα κυκλώματα που επηρεάζονται από την ΕΜΙ θα είναι αυτά που θα συνδεδεμένα με τον μετατροπέα του ηλιακού πάνελ. Η ΕΜΙ περνάει στο έδαφος και μπορεί επίσης να επηρεάσει τους γείτονές σας

Η χρόνια έκθεση σε EMI αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Μόλις παράγεται η EMI, πόσο μακριά πρέπει να είμαστε ώστε να αποφευχθεί η βιολογική παρέμβαση; Σύμφωνα με τον Milham, η απόσταση μπορεί να είναι αρκετά σημαντική. Σε πολλές περιπτώσεις, ολόκληρες περιοχές του εδάφους μπορεί να είναι μια πηγή της EMI, προκαλώντας αύξηση του ρεύματος στο σώμα σας.

Προσοχή στα φώτα φθορισμού και LED

Ο Milham ανακάλυψε επίσης ότι σχεδόν όλοι οι μη-λαμπτήρες πυράκτωσης βάζουν υψηλό ρεύμα στο σώμα μας, απευθείας από το φως. Αυτό περιλαμβάνει του φθορισμού, τους συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (CFL) και τους λαμπτήρες (LED). Όπως και άλλοι ειδικοί σε θέματα photobiology, να αποφύγετε αυτά τα είδη των λαμπτήρων στο σπίτι και στην εργασία.Στη δεκαετία του 1950, ο photobiologist John Ott μελέτησε παιδιά σε ένα σχολείο της Φλόριντα που είχαν διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας. Διαπίστωσε αυτά τα είδη των προβλημάτων συμπεριφοράς συνδέθηκαν με το φωτισμό φθορισμού, και ήταν σε θέση να βελτιώσει την κατάσταση των παιδιών με την τοποθέτηση ένα συρματόπλεγμα αποκλεισμού των EMF  μπροστά από τα φώτα που στη συνέχεια γείωσε. Αυτό και άλλα ευρήματα συζητούνται στο βιβλίο Ott, “Health and Light: The Effects of Natural and Artificial Light on Man and Other Living Things.”

Ανδρικός καρκίνος του μαστού λόγω έκθεσης σε ΕΜΙ

Το έργο Milham υποδηλώνει ότι ορισμένες συχνότητες προκαλούν συγκεκριμένες μορφές καρκίνου. Σημειώνει επίσης ότι ο ανδρικός καρκίνος του μαστού υποδηλώνει έκθεση σε  EMI, ακριβώς όπως το μεσοθηλίωμα υποδηλώνει έκθεση στον αμίαντο.
Ο Milham συμμετείχε επίσης στην έρευνα στο γυμνάσιο La Quinta, στο Παλμ Σπρινγκς. Οι εκπαιδευτικοί είχαν πειστεί ότι ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα ευθυνόταν για την επιδημία καρκίνου μεταξύ του προσωπικού. Συνολικά, 18 δάσκαλοι στο σχολείο είχαν αναπτύξει καρκίνο. Άλλα σχολεία είχαν το πολύ δύο ή τρεις περιπτώσεις.
Ο διευθυντής του σχολείου προσέλαβε έναν εμπειρογνώμονα από το τοπικό ινστιτούτο καρκίνου, ο οποίος ενημέρωσε τους καθηγητές ότι οι καρκίνοι τους ήταν λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Ο Milham πέρασε αρχικά μήνες προσπαθώντας να επικοινωνήσει με το σχολείο, χωρίς αποτέλεσμα. Ο προϊστάμενος του είπε ότι ήταν ικανοποιημένος με τις απαντήσεις που είχε λάβει.
Τελικά, μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών, επιτράπηκε η είσοδος στο σχολείο για δύο νύχτες για να ερευνήσει, αλλά λίγο αργότερα, είχε κατηγορηθεί για εγκληματική καταπάτηση από τη σχολική περιφέρεια. Απλώς δεν τον ήθελαν να εμπλακεί στην υπόθεση.
Εν κατακλείδι, η βρόμικη ηλεκτρική ενέργεια ή EMI είναι υψηλής συχνότητας ηλεκτρικά μεταβατικά φαινόμενα και αρμονικές που έρχονται και παρέρχονται. Εκπέμπεται σε αρκετά μια απόσταση και αν είστε εντός εμβέλειας, αυτές οι συχνότητες μπορούν να συντονίζονται με το σώμα σας, προκαλώντας κάποια βιολογική επίδραση.
Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσες από αυτές τις πηγές ΕΜΙ μπορούμε να αποφύγουμε και πόσες όχι. Σίγουρα η επιλογή ενός κινητού, wifi, ασύρματου τηλεφώνου είναι δική μας. Επίσης ο έλεγχος πολικότητας του ρεύματος στο σπίτι μας από ειδικό, βοηθάει. Το να μην μένουμε κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και πυλώνες της ΔΕΗ μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή.
Δυστυχώς η μάχη πρέπει να δοθεί και για πηγές που δεν μας έχουν αφήσει περιθώρια επιλογής. Για παράδειγμα, είναι αδύνατον να βρει κανείς τις παλιές λάμπες φωτισμού που δεν δημιουργούσαν τόσα προβλήματα στην υγεία όσο όλες αυτές που φτιάχτηκαν “για εξοικονόμηση ενέργειας”.
Φυσικά, στο πίσω μέρος του μυαλού αυτών που θέλουν να εξοικονομήσουν ενέργεια είναι ότι αυτό θα επιτευχθεί όσο λιγότεροι παραμείνουμε στον πλανήτη…








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις