Τσάμηδες: Όταν ο Ν.Ζέρβας «καθάριζε» τους συνεργάτες των Ναζί

Τσάμηδες: Όταν ο Ν.Ζέρβας «καθάριζε» τους συνεργάτες των Ναζί (βίντεο) 

 

Ο εκπρόσωπος των τσάμηδων προσπάθησε

να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές της Αλβανίας διαστρεβλώνοντας την
ιστορική πραγματικότητα. Γνωστή τακτική για τους συνεργάτες των ναζί. Αυτούς που εγκλημάτισαν κατά Ελλήνων πατριωτών, πρόδωσαν,δολοφόνησαν, έκλεψαν. Και όχι δεν τιμωρήθηκαν όσο σκληρά τους άξιζε.
Ο Ναπολέων Ζέρβας τον οποίο έχουν το θράσος να κατηγορούν οι συνερτγάτες των ναζί, έκανε αυτό που όφειλε να κάνει σ΄ έναν πόλεμο αδυσώπητο. Ειδικά μετά τα όσα είχαν διαπράξει οι τσάμηδες κατά των Ελλήνων.
Ο Ναπολέων Ζέρβας αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος), που ιδρύθηκε από τον ίδιο το 1941, συγκρούστηκε με τις ένοπλες δυνάμεις των Τσάμηδων, που είχαν φορέσει τις στολές των Γερμανών και έκαναν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Ήπειρο, σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού.
Οι Τσάμηδες ήταν οι περίπου 20.000 μουσουλμάνοι, που μιλούσαν την αλβανική γλώσσα και κατοικούσαν στην Ήπειρο, στην περιοχή Τσαμουριά, την περίοδο της Κατοχής. Ένα από τα εγκλήματά τους, που έμεινε στην ιστορία, είναι η σφαγή της Παραμυθιάς, η εκτέλεση δηλαδή των προκρίτων της πόλης. Συνολικά φονεύτηκαν 58 άτομα. Ο Ζέρβας στη συνέχεια πολιόρκησε και κατέλαβε την Παραμυθιά, προστατεύοντας έτσι τους Ηπειρώτες από τους Τσάμηδες, που συνεργάζονταν με τους Γερμανούς κατακτητές.
Οι Τσάμηδες φοβήθηκαν την τιμωρία και τα αντίποινα και εγκατέλειψαν την περιοχή, για να μη λογοδοτήσουν στα δικαστήρια δοσίλογων. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, παρουσιάζουν τα γεγονότα με διαφορετικό τρόπο. Υποστηρίζουν ότι δήθεν αγωνίστηκαν κατά των Γερμανών και ότι δεν υπήρξαν συνεργάτες τους.












ΠΗΓΗ
















Σχόλια

  1. σταμάτα να βάζεις προπαγάνδες για "κακούς ναζι" ηλίθιε! εκεινοι ηταν δωριειες ελληνικη φυλη! οχι τουρκομογγολικη οπως ειναι τα αριστεροκομμουνιστικα μογγολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις