Πιστος στη νεα ταξη ο Αβραμοπουλος...Η Ευρώπη συνταράσσεται από την τρομοκρατία κι εκείνος φοβάται μην «κινδυνεύσει το ευρωπαϊκό όραμα»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΒΡΑΙΟς  ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟς 


Κάλεσμα στους λαούς της Ευρώπης να μη συγχέουν τους τρομοκράτες με τους αιτούντες άσυλο, απηύθηνε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης και
Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.
“Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση μεταξύ τρομοκρατίας και μετανάστευσης ή μεταξύ τρομοκρατών και αιτούντων άσυλο. Ακούμε φωνές που δεν θέλουν να δεχθούν αιτούντες άσυλο για λόγους ασφαλείας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι ακριβώς φεύγουν για λόγους τρομοκρατίας. Βεβαίως υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις όπου αιτούντες άσυλο εμπλέκονται σε ζητήματα ασφάλειας. Πρέπει να επαγρυπνούμε και επαγρυπνούμε. Δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε αυτή την ψευδή ρητορική που βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους πρόσφυγες και τους τρομοκράτες”, δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος”.

 «Κινδυνεύει το ευρωπαϊκό όραμα»

Ευρωβουλευτές μόλις είδαν τον κ. Αβραμόπουλο του ευχήθηκαν χρόνια πολλά καθώς σήμερα είναι τα γενέθλια του. Μιλώντας σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και Έλληνες, στο πλαίσιο τριήμερης ενημέρωσης για το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στους κινδύνους από την μεταναστευτική κρίση.
“Η μεταναστευτική κρίση θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Πιο πολύ από την οικονομική κρίση, η μεταναστευτική κρίση θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό όραμα. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την ενότητα της Ευρώπης”, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις