Προειδοποιήσεις εξ Αμερικής για νέο "αρμαγεδώνα" στο ελληνικό ζήτημα από...φθινόπωρο

Προειδοποιήσεις εξ Αμερικής για νέο "αρμαγεδώνα" στο ελληνικό ζήτημα από...φθινόπωρο


Μόνο ως καλά δεν χαρακτηρίζονται τα νέα που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αφορούν αποκλειστικά το ελληνικό ζήτημα και την σταθερότητα στην χώρα μας. Για την
ακρίβεια οι Αμερικάνοι προβλέπουν "τα χειρότερα" από το ερχόμενο φθινόπωρο.
Μετά από ένα σχετικά ήσυχο καλοκαίρι, θα επέλθει η "καταιγίδα" για την ελληνική οικονομία, υποστηρίζουν οι αναλυτές της Bank of America, τονίζοντας πως πολλοί θα ξεγελαστούν από την νηνεμία των ερχόμενων μηνών.
Στο επίκεντρο της εκτίμησης της Αμερικανικής τράπεζας βρέθηκε η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος που θα ξεκινήσει -υπό κανονικές συνθήκες- τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μέσα σε ένα κλίμα που είναι ασταθές και αβέβαιο.
Από τη στιγμή που ο ρόλος του ΔΝΤ δεν έχει ξεκαθαριστεί, αλλά και οι όποιες συζητήσεις για το χρέος έχουν πάει πολύ πίσω, η τράπεζα εκτιμά πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αντέξει ούτε θα ανεχθεί νέα μέτρα, κυρίως διαρθρωτικού χαρακτήρα.
Εξάλλου η επόμενη αξιολόγηση θα έχει σαν επίκεντρο την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τους πλειστηριασμούς και άλλες διαρθρωτικής φύσεως μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι και το κομμάτι που φοβάται περισσότερο η Bank of America, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για νέες "φουρτούνες" στο ελληνικό ζήτημα.
Το ερώτημα που θέτει η ίδια είναι το εάν η ελληνική οικονομία θα υποστεί το σοκ ενός νέου μίνι μνημονίου από τον ερχόμενο χειμώνα, το τρίτο της παρούσας κυβέρνησης.
Φυσικά στην Αθήνα τέτοια σενάρια δεν θέλουν καν να τα ακούνε, ωστόσο είναι πέρα για πέρα υπαρκτά.








ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις