Ο Πούτιν κάνει «σκόνη» τον Στάλιν - Ραγδαία άνοδο στη δημοφιλία του Ρώσου προέδρου

Ο Πούτιν κάνει «σκόνη» τον Στάλιν - Ραγδαία άνοδο στη δημοφιλία του Ρώσου προέδρου (βίντεο) 


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, έχει κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών, κάνοντας «σκόνη» ακόμη και τον Ιωσήφ Στάλιν, καθώς η δημοφιλία του
έχει ραγδαία ανοδική τάση στην εκτίμηση των πολιτών της χώρας του!
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε δημοσκόπηση του γνωστού ερευνητικού κέντρου «Levada Centre». Στο ερώτημα, μάλιστα, «ποιον θεωρείτε ως την πιο σημαντική ιστορική προσωπικότητα όλων των εποχών;», το 38% των Ρώσων απάντησε ότι θεωρεί τον Ιωσήφ Στάλιν, ενώ το 34% τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Αξιοσημείωτη είναι η τάση που φαίνεται από αυτή τη δημοσκόπηση, στο ερωτηματολόγιο της οποίας υπήρχαν και άλλες προσωπικότητες.  Το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται από αυτή  είναι ότι η δημοφιλία του Ιωσήφ Στάλιν έπεσε τα τελευταία πέντε χρόνια (2012) κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, καθώς από το 42% που ήταν έπεσε στο 38%, ενώ από την άλλη πλευρά  η δημοφιλία του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν παρουσιάζει ραγδαία αύξηση κατά δώδεκα ποσοστιαίες μονάδες για το ίδιο διάστημα (2012-2017), καθώς  από το 22% που ήταν ανέβηκε στο 34%.
Στις πρώτες πέντες θέσεις υπάρχουν επίσης ο γνωστός Ρώσος ποιητής Αλεξάντρ Πούσκιν με 34% (ισοβαθμεί με τον πρόεδρο Πούτιν), ο Βλαντίμιρ Λένιν με 32% και ο Μέγας Πέτρος με 29%, ενώ τις δέκα διακεκριμένες θέσεις κατέκτησαν οι:  Γιούρι Γκαγκάριν,  Λέοντα Τολστόι, Γκεόργκι Ζούκοφ, Αικατερίνη η Μεγάλη και  Μιχαήλ Λέρμοντοφ.
Στη δεύτερη δεκάδα οι Ρώσοι κατέταξαν ξένες προσωπικότητες όπως, τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον Αλμπερτ Αϊνστάιν και τον Ισαάκ Νιούτον. Ο πρώτος και τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, βρέθηκε στην 20η θέση.
Οι αναλυτές, μάλιστα, αποδίδουν τα υψηλά ποσοστό δημοφιλίας του Στάλιν στη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ, ταυτόχρονα,  επισημαίνουν ότι η δημοφιλία του Πούτιν άρχισε να αυξάνεται μετά την επανένωση της Ρωσίας με την Κριμαία.Ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτικών Τεχνολογιών Ροστισλάβ Τουρόφσκι, επισημαίνει ότι  «οι Ρώσοι έχουν ανάγκη από ένα ισχυρό κράτος και έναν ηγέτη δραστήριο και με κύρος» τονίζοντας  ότι «για αυτόν ακριβώς τον λόγο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2012 αυξήθηκε η δημοτικότητα του Πούτιν», ο οποίος «αποκτά τα χαρακτηριστικά της ιστορικής προσωπικότητας και του ηγέτη μιας ολόκληρης εποχής».











ΠΗΓΗ
















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις