To Λονδίνο ζει την δικιά του 9/11: Τρομακτική πυρκαγιά σε 27ωροφο κτήριο

 


Η φωτιά ξέσπασε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου των 27 ορόφων και γρήγορα άρχισε να επεκτείνεται προς τα επάνω. Ήδη καίγεται ολόκληρο
το κτήριο. 
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Daily Mail έντρομοι οι ένοικοι που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βγουν από το φλεγόμενο κτίριο φτιάχνουν σχοινιά από σεντόνια και κρέμονται στο κενό!
Σκηνές αλλοφροσύνης στον φλεγόμενο πύργο του Δυτικού Λονδίνου, καθώς πανικόβλητοι έχουν κρεμάσει σκοινιά από σεντόνια, προσπαθώντας να γλιτώσουν από την πύρινη κόλαση, την ώρα που περισσότεροι από 200 πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες.
Ανατριχιαστικό είναι και το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ένας από τους ενοίκους του φλεγόμενου κτιρίου: «Έχω εγκλωβιστεί σ΄αυτό το κτίριο. Δεν μπορώ να φύγω από το διαμέρισμά του γιατί θα πεθάνω από τον καπνό».
Το φαινόμενο των δίδυμων πύργων φοβούνται οι αρχές στη Βρετανία. Η φωτιά που ξέσπασε στις δύο τα ξημερώματα απειλεί πλέον ολόκληρο το κτήριο και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.



Οι υψηλές θερμοκρασίες απειλούν τα δομικά σημεία του κτηρίου. Οι θερμοκρασίες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τεράστιες.
Γίνεται τεράστιος αγώνας από 200 πυροσβέστες να εντοπίσουν πιθανώς παγιδευμένους ανθρώπους εντός του κτηρίου.
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο υπό τον φόβο πολλοί άνθρωποι που πιθανώς έχουν εγκλωβιστεί να χάσουν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις ή τις υψηλές θερμοκρασίες ενώ φοβούνται ότι το κτήριο μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή.
Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας, διαθέτει 120 διαμερίσματα και σε αυτόν κατοικούν περίπου 200 άνθρωποι.
«Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου», σύμφωνα με την αστυνομία.











ΠΗΓΗ













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις