Οδεύουμε προς παγκόσμιο οικονομικό κραχ τύπου 1929; Τι προβλέπει η Τράπεζα της Αμερικής

Οδεύουμε προς παγκόσμιο οικονομικό κραχ τύπου 1929; Τι προβλέπει η Τράπεζα της Αμερικής (βίντεο) 


Οδεύουμε προς άλλη μια παγκόσμια οικονομική κρίση τύπου 1929;  Ιδιαίτερα δυσοίωνες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας είναι οι προβλέψεις της  μεγαλύτερης αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας (BofA Merrill Lynch), η οποία 
επικαλούμενη τον μύθο του Ικάρου, εκτιμά ότι το «τέλος» της Wall Street είναι πολύ κοντά, ακόμη και εντός του 2017. 
Η τράπεζα προειδοποιεί ξεκάθαρα, ήδη από τον Ιανουάριο, για την πλήρη κατάρρευση της Wall Street στα τέλη του 2017 και μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί τι θα σημαίνει μια κατάρρευση της Wall Street, της καρδιάς δηλαδή της αμερικανικής αλλά και παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και το ποιες θα είναι οι συνέπειες για ολόκληρο τον πλανήτη.
Για να κατανοήσει, μάλιστα, κάποιος τη σημαντικότητα και κρισιμότητα της πρόβλεψης αυτής, πρέπει να λάβει υπόψη του ότι δεν πρόκειται για μια απλή οικονομική ανάλυση ενός οικονομολούγου ή ενός ινστιτούτου, αλλά μιας τράπεζας που επηρεάζει τόσο τους επενδυτές, όσο και τις αγορές.
Συγκεκριμένα, η BofA στην ανάλυσή της αναφέρει ότι «το χρηματιστήριο πετάει πολύ κοντά στον ήλιο. Αργά ή γρήγορα τα φτερά του θα λιώσουν», ενώ κάνει και λόγο για καταστροφικό τέλος των risk assets (το λεγόμενο «Icarus trade») πριν από το τέλος του... 2017.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αναλυτή της τράπεζας, Michael Hartnett, όχι μόνο θα έρθει το "Great Fall" (σ.σ. η μεγάλη πτώση) των αγορών, αλλά παράλληλα εξήγησε  ότι η Fed και οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες έχουν αρχίσει να κάνουν τους «πλούσιους, φτωχούς».
Με άλλα λόγια «για να μειωθεί η ανισότητα και ο πληθωρισμός της Wall Street θα πρέπει να σφίξει η νομισματική πολιτική, κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε κάνοντας τους φτωχούς πλούσιους ή τους πλούσιους φτωχούς».
Όπως, μάλιστα, αναφέρει το bankingnews, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας διαπιστώνουν ότι οι συνθήκες έχουν φτασει στα άκρα και οι ίδιες οι κεντρικές τράπεζες θα αναγκαστούν να ξεφουσκώσουν το trade καθώς συνεχίζουν να μειώνουν τις αγορές assets.
Περαιτέρω ανοδική κίνηση στα risk assets (σσ. μετοχές) θα δημιουργήσει προβλήματα. Το Icarus Trade θα επιδεινώσει την ανισότητα, αναγκάζοντας τελικά την Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες να σκάσουν τη φούσκα αργότερα αυτό το έτος (2017)».
Βίντεο από την παγκόσμια οικονομική κρίση του  1929















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις