7 μυστικά για τον κόσμο: Που αποκαλύπτονται μέσω του Συριακού πολέμου




Συνήθως κάποιος πρέπει να διαβάσει εκατοντάδες βιβλία για να καταλάβει πώς δουλεύουν αυτοί που κουνάνε τα νήματα του κόσμου, αλλά μια στο τόσο, υπάρχει ένα μόνο γεγονός που
τα εξηγεί όλα.
Ο πόλεμος στη Συρία είναι ένα από αυτά. Κατανοήστε τον πόλεμο στη Συρία, και θα συνειδητοποιήσετε πόσο διάχυτη είναι η προπαγάνδα, πόσο εύκολο είναι να χειραγωγηθούν οι άνθρωποι, πόσο ισχυροί είναι οι παγκοσμιοποιητές, πώς και γιατί κατασκευάζονται οι πόλεμοι και πόσο κυνικά και αδίστακτα είναι τα έθνη. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές αποκαλύψεις από τον Συριακό πόλεμο.

Τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο ελέγχονται από τα ίδια συμφέροντα

Στις ΗΠΑ, έξι εταιρείες ελέγχουν το 85% των μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, είναι όλοι μόνο μία ομάδα ελίτ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης τώρα ελέγχονται από τα ίδια συμφέροντα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να το χωνέψουν. Ωστόσο, ο πόλεμος στη Συρία το κατέστησε πολύ σαφές. Με την εξαίρεση του RT της Ρωσίας, κάθε εφημερίδα και τηλεοπτικό κανάλι στον κόσμο με επιρροή έχει επαναλάβει την ίδια προπαγάνδα, τα σημεία συζήτησης και τα σενάρια με άψογο συντονισμό. Για παράδειγμα, η ψεύτικη ιστορία του αγοριού στο Χαλέπι δεν επαναλήφθηκε μόνο σε όλο τον κόσμο, αλλά ήταν στην πρώτη σελίδα, την ίδια μέρα, σε όλο τον κόσμο!

Η ψυχαγωγία των ΜΜΕ μπορεί να πουλήσει τα μεγαλύτερα ψεύδη

Ψυχολογικά, είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα έλεγαν ψέμματα. Δεν ζούμε σε μια χώρα με ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και καταπληκτικούς δημοσιογράφους και ειδικούς; Λοιπόν, ονομάζεται Παράθυρο Overton – ένα στενό, αυστηρό όριο μέσα στο οποίο οι δημοσιογράφοι μπορούν να συζητήσουν γενναία ό, τι θέλουν. Κάθε MΜΕ στον κόσμο είπε ψέμματα – και εξακολουθεί να το κάνει – για τη Συρία.
Καταρχήν, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα σκεφτόντουσαν καν να αποκαλύψουν τους γεωπολιτικούς και οικονομικούς λόγους πίσω από τον Συριακό πόλεμο – ο αγωγός πετρελαίου/φυσικού αερίου του Κατάρ μέσω της Συρίας προς την Ευρώπη, η αρπαγή γης και πετρελαίου του Ισραήλ στα Όρη του Γκολάν, η εμμονή της Σαουδικής Αραβίας για την πρόληψη μιας Σιιτικής ανάπτυξης (Ιράν-Ιράκ-Συρία-Λίβανος) κλπ.

Η δουλειά των μέσων ενημέρωσης είναι να πουλήσουν τον πόλεμο. Για το σκοπό αυτό, είπαν ψέμματα ομοιόμορφα ότι ο Άσαντ δεν είναι δημοφιλής, όταν ξεχωριστές δημοσκοπήσεις από το CNN και το Zogby τον έδειξαν ως τον πιο δημοφιλή ηγέτη στον αραβικό κόσμο το 2009. Είπαν ψέμματα για το πώς ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες (δημιουργήθηκαν από την CIA & την Μουσουλμανική Αδελφότητα) και ποιός πολεμούσε τον Άσαντ (γεγονός: δεν υπάρχουν «μετριοπαθείς Σύριοι αντάρτες» – οι αντίπαλοι είναι αντιδημοκρατικοί ισλαμιστές, ψυχωτικοί ξένοι τρομοκράτες, η Αλ Κάιντα και η ISIS).

Η διαφορά μεταξύ Άσαντ και ανταρτώνμπορεί να συνοψιστεί σε αυτή τη μία εικόνα που δείχνει σχολεία σε περιοχές που ελέγχονται από τον Άσαντ έναντι των «μετριοπαθών ανταρτών»:

Μια ρομαντική και φανταστική ιστορία ειρηνικών ανθρώπων που πολεμούν τον Άσαντ είχε πουληθεί για έξι χρόνια (γεγονός: οι μαχητές είχαν αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων εξελιγμένων, θανατηφόρων όπλων). Κάποια στιγμή, οι New York Times και η The Guardian θα γλιστρούσαν στην αλήθεια, αλλά τα ψέματα πάντα υπερίσχυαν και έπνιγαν την αλήθεια.

Άλλα εργαλεία των παγκοσμιοποιητών – το Twitter, το Netflix, το HBO κλπ – είχαν επίσης τη δική τους συμβολή στην παράλογη προπαγάνδα και τα ψέματα. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ / Βρετανίας έδωσαν 100 εκατομμύρια δολάρια στην Αλ Κάιντα και δημιούργησαν μια φάρσα που ονομάζεται Λευκά Κράνη που κέρδισαν ακόμη και Όσκαρ. Μετά υπήρχε και η Bana Alabed, το 7χρονο κορίτσι της Συρίας από το Χαλέπι που μετά βίας μπορούσε να μιλήσει και να καταλάβει αγγλικά, αλλά έγραψε νεοφιλελεύθερα επιχειρήματα με τα τέλεια αγγλικά ενός ρεπόρτερ των NY Times. Έχει επιβεβαιωμένο λογαριασμό Twitter που ακολουθείται από προσωπικότητες και ηγέτες του κόσμου, έχει συνέντευξη από κάθε MΜΕ, και τώρα έχει μια συμφωνία για βιβλίο. Αν πεις ένα αρκετά μεγάλο ψέμα και το επαναλαμβάνεις, οι άνθρωποι θα το πιστέψουν.

Ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο μπορεί να πει ψέματα για κάτι

Υπάρχουν τόσοι πολλοί φιλελεύθεροι που δεν μπορούν να φανταστούν ούτε για μια στιγμή ότι ο Ομπάμα και η Χίλαρι θα επιτίθονταν στη Λιβύη και τη Συρία για οτιδήποτε άλλο εκτός από ανθρωπιστικούς και ευγενείς λόγους. Ακόμα και ο Μπέρνι Σάντερς υποστήριξε τους δύο αυτούς πολέμους. Όλα αυτά δείχνουν ακριβώς πόσο ισχυροί είναι το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα και οι παγκοσμιοποιητές. Ο μόνος πολιτικός που είπε την αλήθεια για τις ΗΠΑ που εξοπλίζουν τρομοκράτες είναι η Τούλσι Γκάμπαρντ, η οποία εισήγαγε ένα νομοσχέδιο που απλώς έλεγε ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να υποστηρίζουντρομοκράτες. Μαντέψτε πόσοι από το Κογκρέσο την υποστήριξαν; 13 από 538. Ο Ράντ Πωλ εισήγαγε το ίδιο νομοσχέδιο στη Γερουσία και δεν έχει πάρει ούτε έναν μέχρι στιγμής.

Οι πόλεμοι μπορούν να κατασκευαστούν εύκολα

Εάν τα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι, ο αμερικανικός λαός (και όχι μόνο) είναι αφελής. Πιστεύουν το μύθο των ανθρωπιστικών πολέμων και δεν έχουν καμία γνώση ιστορίας και γεωπολιτικής. Πόσοι Αμερικανοί γνωρίζουν όλες τις προσπάθειες του βαθέως κράτους των ΗΠΑ από το 1950 να ανατρέψει την κυβέρνηση στη Συρία; Επίσης δεν τους αρέσει να σκέφτονται κριτικά. Βλέπουν μερικές φωτογραφίες νεκρών παιδιών στην τηλεόραση, και εγκρίνουν τον Τραμπ να βομβαρδίσει τη Συρία. Δεν κάνουν βασικά ερωτήματα που θα απαιτούνταν σε μια σκηνή εγκλήματος για σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, ανάλυση των εμπειρογνωμόνων, τα κίνητρα, τα μέσα και την ευκαιρία. Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί η Αμερική βρίσκεται σε μια διαρκή κατάσταση πολέμου.

Κάθε ξένος ηγέτης μπορεί να δαιμονοποιηθεί, κάθε έθνος μπορεί να καταστραφεί

Οι ειδήσεις και οι ιστορίες που ακούμε είναι εξολοκλήρου από την άποψη των ΗΠΑ / δυτικού καθεστώτος. Ότι ο Άσαντ θα μπορούσε να είναι ένας συμπαθητικός τύπος ή είναι αρεστός από τους δικούς του ανθρώπους είναι πάρα πολύ σοκαριστικό. Δεν περνάει καν από το μυαλό των ανθρώπων ότι θα πρέπει να μάθουν ή να ακούσουν έναν ξένο ηγέτη. Απλά πιστεύουμε μονοδιάστατες καρικατούρες για τους ξένους ηγέτες, και έτσι η ετυμηγορία εναντίον ενός ξένου ηγέτη / χώρα θα είναι πάντα ένοχος.

Οι πόλεμοι μπορούν να είναι ένα μυστικό σχέδιο πολλαπλών εθνών

Η Συρία είναι ίσως ο πρώτος πόλεμος στη σύγχρονη ιστορία που οι παγκοσμιοποιητές χρησιμοποίησαν ένα κοινό σχέδιο πολλών εθνών για να ξεκινήσουν έναν πόλεμο. Σε αυτό το κακό σχέδιο καταστροφής:
  • η CIA χρησιμοποίησε τη βάση της στην Ιορδανία για να εκπαιδεύσει τους αντάρτες, οι ΗΠΑ πούλησαν επίσης όπλα δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αλ Κάιντα και την ISIS μέσω των χωρών του Κόλπου
  • Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ έστειλαν μετρητά και αμερικανικά όπλα στην Τουρκία, η οποία τα διοχέτευσε στους τρομοκράτες στο εσωτερικό της Συρίας
  • Η Τουρκία εισέβαλε επίσης στη Συρία και απλά λεηλάτησε χιλιάδες εργοστάσια στο Χαλέπι, αργότερα η Τουρκία, αγόρασε δισεκατομμύρια δολάρια κλεμμένου πετρελαίου με έκπτωση από την ISIS και στη συνέχεια το πούλησε στο Ισραήλ
  • Το Ισραήλ ήταν ένας αφανής εταίρος, συντονίζοντας τον πόλεμο πίσω από τη σκηνή, βοηθώντας τους αντάρτες στα Υψώματα του Γκολάν, και πολύ πιθανόν βοηθώντας επίσης την ISIS
  • Η Βρετανία δαπάνησε εκατομμύρια δολάρια για το παραϊατρικό προσωπικό της Αλ Κάιντα – τα Λευκά Κράνη, το Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε επίσης ένα σταθμό δορυφορικής τηλεόρασης το 2009 για να μεταδίδει προγράμματα κατά του Άσαντ
  • Η Γαλλία δωροδόκησε πολλούς Σύριους στρατηγούς και ηγέτες και τους παρέσυρε να αυτομολήσουν. Η Γαλλία έδωσε επίσης χρήματα και όπλα σε τρομοκράτες της Συρίας
Οι Ισλαμιστές τρομοκράτες είναι εργαλεία για τη Δύση

Η εκτεταμένη χρήση των Ισλαμιστών τρομοκρατών τα τελευταία έξι χρόνια για να φέρουν αλλαγή καθεστώτος στη Συρία θα πρέπει να σοκάρει τη συνείδηση ​​του κάθε Αμερικανού. Το σχέδιο Μουτζαχεντίν δεν έφυγε ποτέ, και ο Συριακός πόλεμος αποδεικνύει μόνο ότι οι Ισλαμιστές τρομοκράτες θα συνεχίσουν να ενεργούν ως πληρεξούσιοι πολεμιστές για λογαριασμό της παγκοσμιοποίησης.

Συμπέρασμα

Έχουμε ένα αδίστακτο, εκλεπτυσμένο και πονηρό σύστημα που ευδοκιμεί με συγκρούσεις και πολέμους που, με τη σειρά τους, εξαρτώντα από έναν αφελή πληθυσμό που καταναλώνει απλώς ειδήσεις και απόψεις που τροφοδοτούνται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους πολιτικούς. Αν οι άνθρωποι κατανοήσουν πραγματικά τον πόλεμο στη Συρία, θα δουν την απάτη που διαπράττεται.








ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις